Ερευνάται ο ρόλος γιατρού στην υπόθεση Τοπαλούδη. Ανοίγει ο δρόμος για έρευνα στην οικογένεια του Ροδίτη

0
119

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει ιδιώτης ψυχίατρος οποίος φέρεται να προχώρησε σε ύποπτη ηλεκτρονική συνταγογράφηση παραμονές του εγκλήματος της νεαρης Ελένης Τοπαλούδη για τον καταδικασμένο Ροδίτη.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο , διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά της δίκης προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος του γιατρού αλλά και τυχόν ηθικών αυτουργών.

Αίτημα είχε υποβάλει, νωρίτερα, η εισαγγελέας προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων αλλά και του γιατρού.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Επιπλέον σημείωσε ότι ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Το σύνθημα «καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη», που κυριάρχησε την πρώτη μέρα της δίκης στην υπόθεση της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ήταν αυτό που ακουγόταν διαρκώς από τα χείλη των συγκεντρωμένων, που έμειναν στο Εφετείο της Αθήνας μέχρι το τελευταίο λεπτό της πολύκροτης ακροαματικής διαδικασίας.

Θέλησαν με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν τη μνήμα της αδικοχαμένης φοιτήτριας, η οποία δολοφονήθηκε από τους δύο νεαρούς κατηγορούμενους που ομόφωνα κηρύχθηκαν ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και καταδικάστηκαν σε ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη ο καθένας.

Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη δίκη η μητέρα του θύματος Κυριακή Τοπαλούδη, η οποία ξέσπασε φωνάζοντας τέρατα στους δυο κατηγορούμενους.
Ανοίγει ο δρόμος για διερεύνηση ευθυνών του ψυχιάτρου και των συγγενών του Ροδίτη

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει στον εισαγγελέα πρακτικά και αντίγραφα της απόφασης του προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ψευδή βεβαίωση από ιδιώτη ψυχίατρο στη Ρόδο σχετικά με τη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος για τον 23χρονο κατηγορούμενο. Ακόμη με την ίδια απόφασή του άνοιξε το δρόμο για να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας εισαγγελέας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, είχε ζητήσει να διαβιβαστούν στην εισαγγελία αντίγραφα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες συγγενών των δυο κατηγορουμένων.

Τέλος η εισαγγελέας είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης από τον ιδιώτη ψυχίατρο ο οποίος φέρεται να άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων του Ροδίτη.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια Κούγιας δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη. 

Πηγή: madata.gr