Ερευνες της ΕΛ.ΑΣ. και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης Μαρκέλλας

0
95

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό των ανθρώπων που υπέβαλλαν τη μικρή Μαρκέλλα σ’ αυτή την περιπέτεια, έχει ξεκινήσει. Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είναι θέμα χρόνου να ξετυλιχθεί το κουβάρι και οι αστυνομικοί να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εστιάζονται και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, αλλά όχι μόνο.

Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιεί κάθε πληροφορία που μπορεί να είναι χρήσιμη και άνθρωποι που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι βέβαιοι πως οι οι άνθρωποι που το έκαναν θα βρεθούν σύντομα. Η Αστυνομία δεν στέκεται μόνο σε μαρτυρίες, κάμερες κλπ, αλλά καθημερινά αξιοποιεί και το trend #10χρονη Μαρκελλα που σάρωσε στο Twitter. Ένα hashtag που σύμφωνα με τις Αρχές βοήθησε στην όλη διαδικασία και γι αυτό η Αστυνομία προσπαθεί (και) μέσω αυτού να αξιοποιήσει και να ταυτοποιήσει τυχόν χρήσιμες πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, καταιγίδα ερωτημάτων και υποψίες για το τι ακριβώς συνέβη με την 10χρονη Μαρκέλλα, δεν έχουν απαντηθεί. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που πρώτοι αντίκρισαν την 10χρονη σοκάρουν. Όπως τους είπε η μαθήτρια, η γυναίκα που την κρατούσε δυο μέρες  μακριά από το σπίτι της, της είχε δέσει τα χέρια με χειροπέδες. Μάλιστα, η μικρή φέρεται πως είπε ότι την πείραξαν και πως πονούσε.

Όλες αυτές οι μαρτυρίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Με την βοήθεια παιδοψυχολόγων θέλουν να βοηθήσουν την  μικρή αλλά και στην συνέχεια να συλλέξουν πληροφορίες οι οποίες θα τους βοηθήσουν να ρίξουν φως σε αυτή τη περίεργη υπόθεση . Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 10χρονη η δεν έχει εμφανή σημάδια κακοποίησης και η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση, αν και λίγο ταλαιπωρημένη και φοβισμένη. Για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και να ξεκουραστεί, ενώ δεν έχει διασταυρωθεί αν η γυναίκα που την κρατούσε της έδωσε το ποσό των 30 ευρώ.

Ο αδελφός της 10χρονης Μαρκέλλας, μίλησε στο OPEN TV: «Η αδελφή μου έχει επιφανειακά σημάδια στους καρπούς από δέσιμο, κάποια άλλα πράγματα παραπάνω δεν ξέρω. Δέχεται ψυχολογική βοήθεια, έχει αρχίσει να μιλάει, να λέει πράγματα. Τώρα δεν ξέρω ακριβώς. Η μητέρα μου με τον πατριό μου δίνουν καταθέσεις. Μπορεί να είναι κάποιος από τον κύκλο, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, κάποιος που απλά δεν παρατηρήσαν. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, δεν με αφήνουν να μιλήσω ούτε με την αδελφή μου.

Την ίδια ώρα στη δημοσιότητα έδωσε ο ALPHA φωτογραφία της 10χρονης Μαρκέλλας, από κάμερα ασφαλείας, την ημέρα που εμφανίστηκε στο βενζινάδικο της Καλαμαριάς. Ηταν η στιγμή που οι περαστικοί την αναγνώρισαν και την πλησίασαν για να της δώσουν βοήθεια.

Πηγή: madata.gr