Ερντογάν: Γινόμαστε μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου

0
95

Σε παράλληλο  σύμπαν βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν και η κυβέρνησή του. Ο τούρκος πρόεδρος όχι μόνο πετάει την «μπάλα στην εξέδρα» για την οικονομική κρίση και την  κατρακύλα της τουρκικής λίρας, αλλά αντιθέτως ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία είναι κοντά στο στόχο της να καταστεί μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου(!), παρότι το ΑΕΠ της χώρας μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια
 
«Πυξίδα μας είναι η προστιθέμενη αξία παραγωγής. Η Πορεία μας: η επένδυση, η εργασία, η παραγωγή, οι εξαγωγές και η ανάπτυξη. Στόχος μας: Να γίνουμε μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες και είμαστε κοντά στον στόχο μας πιο κοντά από ποτέ» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν. 

«Οι Τούρκοι δεν έχουν καμία σχέση με δολάριο και ευρώ!»

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, μια πλασματική εικόνα έδωσε και ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί, επιχειρώντας να βγάλει από το «κάδρο»  το πανάκριβο συνάλλαγμα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις πολιτών.

«Πόσοι έχουν χρέη σε συνάλλαγμα; Πόσες εταιρείες; Εμείς δεν το γνωρίζουμε; Eμείς γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Ο απλός πολίτης τι σχέση έχει με το συνάλλαγμα; Γιατί τον αφορά το συνάλλαγμα;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ενώ βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ… fake news για τις κάμερες τις ουρές για ψωμί! 

Την ίδια στιγμή όμως, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας συνεχίζεται και σήμερα, κατά 6%, όπως συνεχίζεται και η αύξηση των τιμών…
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: madata.gr