Ερντογάν: Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν την Τουρκία

0
50

Για τις πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των 27 την Πέμπτη απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους λίγο πριν να αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πιθανές κυρώσεις εκ μέρους της Ε.Ε. δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν ιδιαίτερα. Ο ίδιος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της Ε.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από το 1963 μας έχει επιβάλει κυρώσεις. Η Ε.Ε. δεν ήταν ποτέ ειλικρινής, δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις της. Αλλά είμαστε υπομονετικοί από τότε. Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι οι “τίμιοι και ειλικρινείς” μεταξύ των ηγετών των χωρών της ΕΕ είναι “εναντίον τέτοιων μέτρων.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αναφορά και στον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν λέγοντας ότι τον γνωρίζει. “Είμαι κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τον Μπάϊντεν κατά την περίοδο που Πρόεδρος ήταν ο Ομπάμα. Είναι κάποιος που έχει έρθει σπίτι μου. Με επισκέφτηκε στο σπίτι μου με την ασθένειά μου. Ο Ömer Çelik ήταν επίσης παρών σε αυτήν την επίσκεψη. Θα μιλήσω με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο μόλις εκείνος αναλάβει καθήκοντα αρχηγού του κράτους”.

Με πληροφορίες από Yeni Safak

Πηγή: madata.gr