Ερντογάν: Όνειρο της νιότης μας η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας

0
79

Απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία από τα δεσμά της. Αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα της νιότης μας. Και είμαστε χαρούμενοι που κάναμε πραγματικότητα αυτό το όνειρο των νιάτων μας είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά την προσευχή της Παρασκευής και συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται για πολιτική ρητορική ή προσέγγιση. Είναι μια επιθυμία του λαού και της κυβέρνησής μας πρόσθεσε.   

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, μετά την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί. «Καμία από αυτές τις αντιδράσεις δεν μας δεσμεύουν. Η Αγία Σοφία είναι εσωτερικό ζήτημα κυριαρχίας. Κανείς δεν μπορεί να αναμειχθεί στα εσωτερικά ζητήματά μας», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Anadolu. Στις ίδιες δηλώσεις σημείωσε ότι σε κάποιους ηγέτες που εξέφρασαν αντιδράσεις «τους έδωσα τις απαραίτητες απαντήσεις».   

Η πρώτη προσευχή, στις 24 Ιουλίου, θα γίνει με 1.000-1.500 πιστούς, άνδρες και γυναίκες, δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι οι προσκλήσεις είναι θέμα της θρησκευτικής επιτροπής της χώρας. Ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε ότι θα υπάρχει έλεγχος στην είσοδο της Αγίας Σοφίας, όπως και ότι θα ληφθούν υπόψη τα ζητήματα που αφορούν στην προστασία από τον κορωνοϊό. 

e-daily

Πηγή: madata.gr