Έσωσαν μετά από χειρουργείο 7 ωρών τα τρία δάχτυλα 35χρονου που ακρωτηριάστηκαν σε ατύχημα

0
49

Πολύπλοκο περιστατικό επαναιμάτωσης μετά από ακρωτηριασμό τριών δακτύλων ασθενούς, που διακομίστηκε από το ΓΝ Παπανικολάου, αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Διαβαλκανικού, η επιτυχής επαναιμάτωση των τριών δακτύλων 35χρονου ασθενούς, μετά από ατελή μη βιώσιμο ακρωτηριασμό τους, διενεργήθηκε στο Τμήμα Μικροχειρουργικής και Χειρουργικής Χεριού του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στήριξης των εφημεριών του ΕΣΥ, για noncovid-19 περιστατικά.

Ο ασθενής, που διακομίστηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από το ΓΝ Παπανικολάου, υπέστη ακρωτηριαστικό τραύμα του δείκτη, του μέσου και του παράμεσου δακτύλου του στην εργασία του και παρελήφθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, με ανάγγεια και τα τρία αυτά δάκτυλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Υποβλήθηκε σε 7ωρη χειρουργική επέμβαση επαναγγείωσης των δακτύλων από την εξειδικευμένη ομάδα της Ελλάδας Παπαδογεώργου, Ορθοπαιδικού, Χειρουργού Άνω- Άκρου/Μικροχειρουργό, του Νικόλαου Δανιηλίδη, Ορθοπαιδικού Χειρουργού και της αναισθησιολόγου Δώρας Σαλωνίδου, «στο πλαίσιο της εθελοντικής και αφιλοκερδούς τους προσφοράς».

Η επέμβαση «ήταν επιτυχής, με αποτέλεσμα να διασωθούν όλα τα δάκτυλα και ο ασθενής παρακολουθείται στενά μετεγχειρητικά, λαμβάνοντας αγωγή σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωτόκολλα, μετά από συγκολλήσεις-επαναγγειώσεις μελών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: madata.gr