Εύα Καϊλή: Για δύο ακόμη μήνες θα παραμείνει στη φυλακή η ευρωβουλευτής

0
42

Δεν έπεισε τους Βέλγους δικαστές η προφυλακισμένη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων, Ευα Καϊλή και για άλλη μια φορά απορρίφθηκε το αίτημα της για αποφυλάκιση. Η πρώην ευρωβουλευτής θα ασκήσει μετά από 15 ημέρες έφεση, και εάν και αυτή απορριφθεί τότε θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 2 μήνες ακόμα.
Για δύο ακόμα μήνες θα παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν η Εύα Καϊλή.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής βρέθηκε χθες για 3η φορά ενώπιον των βελγικών αρχών, ζητώντας να διακοπεί η προσωρινή της κράτηση, και να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους αλλά δεν έπεισε.

Δίπλα στην Εύα Καϊλή αυτή τη φορά, αντί για τον Αντρέ Ριζόπουλος, ο Σβεν Μαρί, ο αμφιλεγόμενος Βέλγος δικηγόρος γνωστός ως ο «δικηγόρος του διαβόλου» από το 2015, όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του μακελάρη του Μπατακλάν.

Ο Σβεν Μαρί ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή με την Εύα Καϊλή να δηλώνει αθώα.

Όπως έγινε γνωστό, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατηγορείται από τον εισαγγελέα που διεξάγει τις έρευνες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, γεγονός που αναβαθμίζει το κατηγορητήριο με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη.

Η ίδια μιλά για σκευωρία αμφισβητώντας, μεταξύ των άλλων και την αξιοπιστία του Μάριο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να έχει καταθέσει σε βάρος της, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει κάνει με τη βελγική δικαιοσύνη, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης.

Η επίκληση του ρόλου της ως μητέρα και το επιχείρημα ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στο παιδί της προτάχθηκαν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου με μεγάλη έμφαση.

Μάλιστα η άκαμπτη στάση που τηρεί το συμβούλιο φάνηκε από το γεγονός ότι δεν πείστηκε ούτε από την έκκληση που απηύθυνε η ίδια η κυρία Καϊλή, ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της.

Αυτή τη φορά οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή θα ασκήσουν έφεση εντός 15 ημερών.

Πηγή: madata.gr