Εβδομάδα αποφάσεων για το lockdown – Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής

0
50

Η λήξη του lockdown στις 28 Φεβρουαρίου περνάει από τα νοσοκομεία. Πριν οι λοιμωξιολόγοι επιστρέψουν τα κλειδιά της πόλης θα πρέπει εισαγωγές και διασωληνωμένοι να μειωθούν.

Πρόθεση πάντως της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο, έστω και με clik away, κάτι που δεν βρίσκει αντίθετους του επιδημιολόγους, αν τα στοιχεία βέβαια το επιτρέπουν.

Βασική προϋπόθεση είναι η άμυνα του συστήματος Υγείας να αντέξει. Νέα κρεβάτια διατίθενται καθημερινά όμως καλύπτονται μέσα σε λίγα 24ωρα. Η εβδομάδα αυτή θα κρίνει αν ο Μάρτιος βρει την Αττική ακόμη σε lockdown.

Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής  

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε η χθεσινή εφημερία σε Ευαγγελισμό και Αττικόν. Ασθενοφόρα μετέφεραν συνεχώς ασθενείς και δεκάδες πολίτες κατέφευγαν με ύποπτα συμπτώματα στα επείγοντα.

Ρεκόρ εισαγωγών στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. 60 για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας και με πολλά ύποπτα περιστατικά να βρίσκονται εν αναμονή αποτελεσμάτων.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία

152 ασθενείς με κορωνοϊό εισήχθησαν χθες στα νοσοκομεία της Αττικής. 39 στο Αττικόν που εφημέρευε, 28 στο Σισμανόγλειο και άλλα 21 άτομα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα περιστατικά.

Στο Σωτηρία που δεν εφημέρευε μπήκαν 25 ασθενείς ενώ η εντατική γέμισε, καθώς και τα 84 κρεβάτια είναι γεμάτα. Ερυθρός Σταυρός και Θριάσιο εφημερεύουν σήμερα, με το νοσοκομείο της δυτικής Αττικής να ανοίγει νέες κλινικές για να περιθάλψει περιστατικά κορωνοϊού.

Η αγωνία για τις επόμενες εφημερίες είναι έντονη καθώς καλύφθηκαν και τα επιπλέον κρεβάτια εντατικής θεραπείας που δόθηκαν λίγες μέρες πριν.

Κορονοϊός: Στα κόκκινα η Αττική με 396 από τα 880 νέα κρούσματα – 346 διασωληνωμένοι, 24 νεκροί

Πηγή: madata.gr