Εξαδάκτυλος: Εξαιρετικά επικίνδυνο το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

0
28

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη θα ήταν κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 ξηγώντας την εισήγηση της επιτροπής- την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση- να μην ανοίξουν τα καταστήματα τη Δευτέρα σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης και της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας σε αυτές τις περιοχές.

 «Υπάρχει επικίνδυνη εκθετική άνοδος τις τελευταίες ημέρες», επισήμανε και τόνισε ότι η απόφαση των ειδικών ήταν ομόφωνη.

 «Στην κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ και με την πίεση που υπάρχει, δεν πρέπει να δεχθεί την παραμικρή αύξηση του ιικού φορτίου, για να μπορέσει να αντέξει», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. «Δεν είχαμε δικαίωμα να αγνοήσουμε την επιθετική άνοδο που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για το παραμικρό λάθος»
Την ίδια ώρα όμως ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα.

«Θα πρέπει να είναι όλοι τρομακτικά προσεκτικοί, δεν υπάρχει περιθώριο παραμικρού λάθους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όσοι ανοίξουν τα μαγαζιά τους, είναι απολύτως απαραίτητο να έχουν κάνει οι ίδιοι και οι υπάλληλοί τους τουλάχιστον ένα rapid test», επισήμανε.

 «Δεν πρέπει να δημιουργηθούν σκηνές συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους και τα καταστήματα, προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ομάδα», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

topontiki

Πηγή: madata.gr