Εξαδάκτυλος για επίταξη: Αν ήθελαν γιατρούς γιατί δεν τους προσλάμβαναν;

0
91

Την άποψη πως λάθος οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της επίταξης των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην μάχη κατά της πανδημίας, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο “Open”, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα η άποψη που θέλει τους γιατρούς να αρνούνται να βοηθήσουν, αναφέροντας “συστηματικά, την ώρα που προσπαθούμε να παροτρύνουμε τους ανθρώπους, έχουμε κινήσεις που είναι λάθος. Αν εσείς είχατε την απειλή ή θα έρθετε ή θα σας φέρω με το ζόρι, θα πηγαίνατε με χαρά; Έχουμε μια διολίσθηση λαϊκισμού σε βάρος των γιατρών”.

Στη συνέχεια, ο κ. Εξαδάκτυλος αναρωτήθηκε λέγοντας ότι “αν το αίτημα είναι ότι ήθελαν 200 γιατρούς συγκεκριμένους γιατί δεν προσελήφθησαν όλους αυτούς του μήνες;”, σημειώοντας πως “το ποσό που δίνεται δεν είναι υπέρογκο, τα μισά και παραπάνω χρήματα θα καλύπτουν το ενοίκιο του ιατρείου, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα”.

 “Για εμάς η προσπάθεια συνεχίζεται, οι ασθενείς και το σύστημα είναι πάνω απ΄ όλα. Όσοι μαζευτήκαμε θέτουμε τις υπηρεσίες μας στην διάθεση του υπουργείου αρκεί να τις αξιοποιήσει. Αν για παράδειγμα έχουμε προσφορά 3 ΩΡΛ να βοηθήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν την εξειδίκευση, να πάνε να βοηθήσουν. Δεν έχουμε πνευμονολόγο και έχουμε καρδιολόγο, δεν μπορούμε αυτή την προσφορά να την αξιοποιήσουμε; Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε”, επισήμανε για το θέμα.

“Πρώτον, δεν μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δεν εργάζονται. Δεύτερον, λειτουργούν ως ανάχωμα προς τα νοσοκομεία και θα υπάρξει μετακίνηση επιπλέον ασθενών προς τα κρατικά νοσοκομεία, αν γίνει επιστράτευση”, σημείωσε παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

“Για πρώτη φορά ετέθη ζήτημα να μην καταγράφονται πρακτικά”
Ταυτόχρονα, ο κ. Εξαδάκτυλος αποκάλυψε πως “ο υπουργός Υγείας την Παρασκευή επέλεξε να βγάλει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έξω από τον ΕΟΠΥΥ, ήταν προσβλητικό για τον σύλλογο. Ξεκινήσαμε στραβά την περασμένη Τετάρτη, για πρώτη φορά ετέθη θέμα στη συνάντησή μας να μην καταγράφονται πρακτικά””.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων, ο πρόεδρος του ΠΙΣ δήλωσε πως “η άρση των μέτρων δεν γίνεται επειδή είμαστε στην κατηφόρα, γίνεται για να πάρουμε δυνάμεις να συνεχίσουμε την ανηφόρα. Η πανδημία μας έχει εκπλήξει με τον χειρότερο τρόπο και αυτό οφείλεται στις μεταλλάξεις, αν δεν είχαμε τα περιοριστικά μέτρα θα είχαμε ήδη μια κατάσταση δραματική. Τα ανοίγματα θα μας κοστίσουν, αφού αυξάνεται η ανθρώπινη κινητικότητα. Τα ανοίγματα που έχουν προταθεί είναι αυτά που έχουν τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο”.

Πηγή: madata.gr