Εξαφανιστείτε από την περιοχή. Αμετανόητος παραμένει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

0
55

Αμετανόητος παραμένει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, παρά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε το ναζιστικό μόρφωμα ως εγκληματική οργάνωση και ότι ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μαζί με ακόμα έξι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι ένοχος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, ο Μιχαλολιάκος δεν έχει εμφανιστεί ακόμα έξω από το σπίτι του, αντιθετως η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία δημοσιογράφων βγήκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και τους ζήτησε να «εξαφανιστούν από την περιοχή».

Ωστόσο, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media και μάλιστα μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για τα δίκαια της Χρυσής Αυγής. «Είμαι υγιής και δεν έκανα φυσικά καμία… απόπειρα αυτοκτονίας και θα αγωνιστώ μέχρι τέλους για τα δίκαιά μου». ανέφερε αρχικά. «Η καταδίκη όλων των βουλευτών αποδεικνύει ότι η δίωξή μας ήταν ιδεολογική και πολιτική», πρόσθεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και συμπλήρωσε τα εξής. «Κρίμα! Γιατί στην δίκη οι δικαστές έλεγαν ότι δεν δικαζόμαστε για τις ιδέες μας».
Λίγη ώρα αργότερα η συγκεκριμένη ανάρτηση εξαφανίστηκε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος επανήλθε με μία σειρά από αναρτήσεις. «Θα ρίξετε και αυτό το twitter; Τόσο πολύ φοβάστε τις ιδέες;» ανέφερε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Στη συνέχεια επεσήμανε πως «είμαι υγιής. Ρουφιάνοι γράφουν ψέματα. Μην τους πιστεύετε».


Παρόμοιες αναρτήσεις έκανε και ο εξίσου ένοχος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος είναι και εν ενεργεία «ανεξάρτητος» Ευρωβουλευτής: «Αυτή είναι η ελληνική Δικαιοσύνη. Τσιράκι και δουλικό σκυλάκι του συστήματος. Χαίρομαι που σας πολεμώ. Ούτε θα κάνω πίσω σε τίποτα. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Συνεχίζω πιο αποφασισμένος», έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει ενημερώσει ακόμα για το αποτέλεσμα της δίκης της Χρυσής Αυγής τους αρμόδιους φορείς και αυτό διότι πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί η απόφαση από το Δικαστήριο. Στη συνέχεια, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, ώστε να ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου του, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τι διεύθυνε….» τόνισε ο συνήγορος.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως ο εντολέας του έχει «τηρήσει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε. Προσπαθώ να αντιληφθώ πως διηύθυνε και τί διηύθυνε…».

«Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ. Αλλά επειδή ξέρω που βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σύννομο βίο, υποστήριξε πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει καμία καταδίκη: «Έχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο. Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό» τόνισε.

Αναφερόμενος στο ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, η υπεράσπιση, είπε: «Εν άγνοια του τελέστηκε ένα αδίκημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε. Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα».

Και κατέληξε η πλευρά του Νικ. Μιχαλολιάκου: «δεν είναι συμπεριφορά κοινωνίας να φέρονται έτσι σε έναν κατηγορούμενο. Δεν είναι λογικό, παραμονή της απόφασης να κυκλοφορούν δηλώσεις που στόχευαν όχι το Μιχαλολιάκο αλλά αλλού.

Δεν αποσκοπούσαν στους κατηγορουμένους. Δεν έκανε το παραμικρό ο κύριος Μιχαλολιάκος, δεν είχε δώσει δείγμα γραφής. Για ποιό λόγο γίνανε; Επειδή είπαν για τους ηττημένους του ‘45 για αυτές τις αστειότητες;».

Πηγή: madata.gr