Eυχαριστήθηκαν το Πάσχα οι Έλληνες μετά από δύο χρόνια – Γεμάτες οι εκκλησίες για το «Χριστός Ανέστη»

0
105

Ασφυκτικά γεμάτες ήταν οι εκκλησίες σε όλη την χώρα προκειμένου να γιορτάσουν  οι Έλληνες με λαμπρότητα αλλά και σε κλίμα κατάνυξης την Ανάσταση, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας. . 

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εκκλησίες ήταν γεμάτες, με τις λειτουργίες να τελούνται σε κλίμα κατάνυξης. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως από την εκκλησία για να παραδοθεί στους ναούς όλης της επικράτειας.

Μεγάλη ήταν και η έξοδος των εκδρομέων, που κορυφώθηκε από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή ήταν η μεγαλύτερη έξοδος της τελευταίας πενταετίας, με πάνω από 325.000 αυτοκίνητα να έχουν φύγει από την Αθήνα, με κατεύθυνση τόσο προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας όσο και τα νησιά.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Ανάσταση γιορτάστηκε στους ναούς της χώρας με πλήθη πιστών να προσέρχονται σε αυτούς και να γιορτάζουν τηρώντας τα βασικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας.
Εικόνες: Ανάσταση με λαμπρότητα μετά από δύο χρόνια πανδημίας

Μητσοτάκης: «Γιορτάζουμε μακριά από την απειλή του κορονοϊού για πρώτη φορά»

«Γιορτάζουμε, για πρώτη φορά, μακριά από την απειλή του κορωνοϊού, βαδίζουμε μπροστά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το Πάσχα.

«Η πασχαλινή χαρά γίνεται σύμμαχος απέναντι στις δυσκολίες, με πρώτη την ακρίβεια για την οποία η πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα χρειαστεί. Το υπόσχομαι», επισήμανε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «η σημερινή γιορτή μας βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις, την πανδημία και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι, μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορωνοϊού που απομακρύνεται».
Τσίπρας: Ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης

«Το Πάσχα είναι η γιορτή της ελπίδας», ανέφερε στο μήνυμά του για το Πάσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

«Έρχεται πάντα να φωτίσει με τα Θεία Πάθη τη Σταύρωση και την Ανάσταση, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο, να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και δικαιοσύνης. Να κερδίσουμε το Φως και την άνοιξη», επισήμανε, τονίζοντας ότι «πάντα και πάντα όμως, σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μία Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022».

Σακελλαροπούλου: Το Αναστάσιμο φως να σημάνει την αναγέννηση των ελπίδων μας για ειρήνη και ευημερία

Την ευχή το Αναστάσιμο φως να σημάνει την αναγέννηση των ελπίδων μας για ειρήνη και ευημερία και πάνω από όλα το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την τελετή της Ανάστασης, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στο Ρολόι.
Ανάσταση, εκκλησία, πιστοί

«Η Ανάσταση εκφράζει την ήττα του σκότους, το άνοιγμα της καρδιάς προς τον συνάνθρωπό μας. Εύχομαι ολόψυχα το Αναστάσιμο φως να σημάνει την αναγέννηση των ελπίδων μας για ειρήνη και ευημερία. Και πάνω απ’ όλα το τέλος του πολέμου, που δοκιμάζει τόσο σκληρά τον Ουκρανικό λαό και βυθίζει στην αγωνία όλο τον κόσμο. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη αρχικώς στον καθεδρικό μητροπολιτικό ναό της Του Θεού Σοφίας και στη συνέχεια με την πομπή στην κεντρική πλατεία για την τελετή της Ανάστασης στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων και την παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Πηγή: madata.gr