Φιλιππίνες: Νεκροί και άστεγοι από κατακλυσμιαίες βροχές

0
52

Στις Φιλιππίνες κατακλυσμιαίες βροχές άφησαν πίσω τους νεκρούς, άστεγους και μεγάλες καταστροφές, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Όπως έκαναν γνωστό οι αρχές στις Φιλιππίνες, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Τεράστια κύματα έπληξαν ένα παραθαλάσσιο χωριό στη νήσο Λάπου – Λάπου, στην επαρχία Σεμπού (κεντρικά), το βράδυ της Παρασκευής (18.12.2020), καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι 290 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ζουνάρντ Τσαν στο Facebook.

Να σημειωθεί πως αστυνομικοί ανακάλυψαν τις σορούς δύο ηλικιωμένων γυναικών που σκοτώθηκαν σε μια κατολίσθηση κοντά στο Μαχαπλάγκ, στην επαρχία Λέιτε, όπως είπε η αστυνομικός Ρακέλ Χερνάρντεζ στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Ένα αγόρι, που είχε τραυματιστεί, ανασύρθηκε από τα χαλάσματα του σπιτιού του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε η ίδια.

Αξίζει να επισημανθεί πως 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη νήσο Μιντανάο (νότια), όπου χείμαρροι λάσπης κατέκλυσαν 13 χωριά, ανέφερε το εθνικό συμβούλιο διαχείρισης καταστροφών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr