Φλώρινα: Για τοπικό lockdown προειδοποιεί ο δήμαρχος της πόλης

0
45

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ (Δευτέρα 10/5) καταγράφονται 81 ενεργά κρούσματα στον δήμο της Φλώρινας, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές αρχές.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Γιαννάκης, απηύθυνε έκκληση στους δημότες να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασία και αποφυγής διασπορά του κοροναϊού, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται τις τελευταίες δέκα μέρες.

Ο κ. Γιαννάκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, τονίζει ότι «ο δήμος για πρώτη φόρα από την έναρξη της πανδημίας καταγράφει τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων» και προειδοποιεί ότι η χαλάρωση και η μη εφαρμογή των μέτρων που παρατηρείται τελευταία σε πολίτες του δήμου, «μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, όπως ένα τοπικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την ένταση των κρουσμάτων εντοπίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Μελίτης, ενώ συνεργεία του ΕΟΔΥ προβαίνουν σε καθημερινά διαγνωστικά τεστ στην περιοχή.

Τέλος, ο δήμαρχος της Φλώρινας επισημαίνει ότι «είναι ζήτημα ευθύνης, χρέους, σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, οι επαγγελματίες, οι πολίτες, οι Σύλλογοι, η εκπαιδευτική κοινότητα, να επιδείξουν υπευθυνότητα, ψυχραιμία και προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις».

Πηγή: madata.gr