Folli Follie: Έκθεση της PWC εμπλέκει πρώην υπουργούς και βουλευτές

0
116

Αναφορές σε πολιτικά ονόματα, στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ο ενδιάμεσος διαχειριστικός έλεγχος της ελεγκτικής εταιρείας PwC στην Follie Follie.

Ειδικότερα, στην πολυσέλιδη  έκθεση που αριθμεί περισσότερες από 200 σελίδες περιλαμβάνονται mail που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας. Από το περιεχόμενο αυτών φέρονται δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να « βοηθούν» ώστε να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Follie Follie  είτε « φρενάρισμα» συγκεκριμένων διαδικασιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Τα παραπάνω, βάσει της έρευνας, φαίνεται να εξελίσσονται το Μάιο του 2018 όταν ήδη είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της Follie Follie  που οδήγησε στη φυλακή τους ιδρυτές της εταιρείας, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επίμαχα email  φαίνεται ότι  υπάλληλος της εταιρείας είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ενημερώνοντας τον για τις εξελίξεις:

«Κύριε Τζώτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, ότι:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης,  ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος  είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα).  Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

Στην ίδια δικογραφία, με βάση τα email προκύπτει ότι:

Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα , ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email  για  τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ το οποίο email, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας ότι του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας.

Τα παραπάνω στοιχεία που βρίσκονται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας που διενεργεί την έρευνα για την Follie, λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα, αναμένεται να οδηγήσουν στη αποστολή της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που έχει και την αρμοδιότητα να την διαβιβάσει στη Βουλή.

Πηγή: madata.gr