«Φωτιά» πήρε το 13033. Δέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο SMS

0
115

Ξεπέρασαν το 1.000.000 τα μηνύματα που εστάλησαν, χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στο 13033 από πολίτες που ήθελαν να μετακινηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. 

Εξ αυτών μάλιστα, όπως αναφέρει το insider.gr το 65%, περίπου 650.000 μηνύματα είχαν την σωστή μορφή και οι πολίτες που ήθελαν να μετακινηθούν εξυπηρετήθηκαν άμεσα. Να σημειωθεί ότι για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς παρόχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού.

Ωστόσο ο ακριβής αριθμός των ατόμων που κυκλοφόρησαν δεν μπορεί να γίνει γνωστός γιατί πέρα από το SMS υπάρχει και η δυνατότητα συμπλήρωσης έγγραφης φόρμας, την οποία ο μετακινούμενος πρέπει να φέρει απαραιτήτως μαζί του μαζί με την ταυτότητά ή το διαβατήριό του.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την εφαρμογή της καθολικής απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας, όποιος δεν δύναται να χρησιμοποιήσει την ιστοσελίδα forma.gov.gr για να αιτιολογήσει την μετακίνησή του μέσω της φόρμας Τύπου Α’ ή Β’ γιατί υπάρχει ανάγκη να βγει από το σπίτι του, μπορεί να αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: madata.gr