Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Παγώνουν για ένα 24ωρο οι έρευνες – Είναι εγκλωβισμένοι. Ξεσπούν οι συγγενείς

0
69

Η ρυμούλκηση του πλοίου σ’ ένα λιμάνι δεκάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα, είναι χαμένος πολύτιμος χρόνος για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ισχυρίζονται σε έντονο ύφος, οι συγγενείς τους.

Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι! Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα καράβι! Εξοργίζονται! Φωνάζουν! Ζητούν απαντήσεις! Γιατί… Πέντε μέρες αφότου ξέσπασε η κόλαση στο Euroferry Olympia, δεν ξέρουν τι απέγιναν οι άνθρωποί τους. Αντί γι’ αυτό, οι συγγενείς των 10 αγνοουμένων επιβατών, μαθαίνουν ότι οι έρευνες «παγώνουν», όσο το πλοίο θα ρυμουλκείται από την Κέρκυρα στον Αστακό, όπως αποφασίστηκε.

Η ρυμούλκηση, μέχρι στιγμής, γίνεται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 4 μίλια ανά ώρα, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπολογίζεται ότι θα φτάσει στον Αστακό, αύριο, αργά το μεσημέρι. Η διαδικασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη, μετά την εισήγηση της πυροσβεστικής.

Εξιτήριο και κατάθεση
Το κατώφλι του λιμεναρχείου της Κέρκυρας για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, πέρασε ο 22χρονος Λευκορώσος. Ο επιβάτης που ξεπρόβαλε το πρωί της Κυριακής στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου, υγιής και ενώ βρισκόταν ήδη 54 ώρες μέσα στη κόλαση της φωτιάς και των τοξικών καπνών.

Ο νεαρός οδηγός φορτηγού, είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες για τα όσα εκείνος έζησε τις εφιαλτικές εκείνες ώρες στις αρμόδιες αρχές, όσο νοσηλευόταν, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Εκρήξεις και αναζωπύρωση
Χθες βράδυ ο εφιάλτης επανήλθε ότι ξαφνικά ακούστηκαν εκρήξεις και τεράστιες φλόγες ξεπήδησαν από τη πλώρη. Τα πυροσβεστικά σκάφη ρίχτηκαν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής και παρ’ ότι οι δυνάμεις παλεύουν να ψύξουν τις λαμαρίνες εξωτερικά, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου παραμένει υψηλό.

Τις επόμενες ώρες, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μεταφερθούν με μέρυμνα του υπουργείου Ναυτιλίας στον Αστακό, προκειμένου να είναι παρόντες στις νέες έρευνες.

Σε απευθείας σύνδεση από την Κέρκυρα, η κ. Βάνα Μπεκιάρη, σύζυγος εγκλωβισμένου επιβάτη, έκανε δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα καθώς όπως δήλωσε χάνονται πολύτιμες ώρες, ενώ κατήγγειλε πως ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης δεν έχει κινητοποιηθεί ενώ η ίδια έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί του.

«Ζητώ άμεσα κινητοποίηση!», τόνισε η κ. Μπεκιάρη.

megatv

Πηγή: madata.gr