Γαλεντέρης: Το εύρημα στον θύμο αδένα της Ίριδας δείχνει ασφυξία

0
16

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, με τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι έτοιμος να δηλώσει υποστήριξη κατηγορίας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ενώ αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά των δύο πρώτων ιατροδικαστών, καθώς όπως υποστηρίζει ο ίδιος, του έριχναν στάχτη στα μάτια για το γινόταν μέσα στο σπίτι του.

Αγανακτισμένος ήταν για ακόμη μία φορά με την υπόθεση της Πάτρας ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος δήλωσε τα εξής στην εκπομπή Τι Λες Τώρα.

«Του έλεγα “πέθαναν τρία παιδιά, δεν πήρες χαμπάρι; Δεν σε ενδιέφερε; Δεν ασχολήθηκες;”. Μετά από αυτό δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης σχολίασε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» πως το το εύρημα που βρέθηκε στον θύμο αδένα της Ίριδας υποδεικνύει ασφυκτικό θάνατο.

«Ο θύμος αδένας είναι ένας αδένας που υπάρχει στα παιδιά και με το πέρας του χρόνου εξαφανίζεται, εκφυλίζεται και γίνεται λίπος. Το εύρημα σχετικά με τα μακροφάγα κύτταρα έχει να κάνει με ασφυξία. Είναι κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα μας και σε περίπτωση ασφυξίας εκφράζεται έντονα στους ιστούς. Μπορεί να το διαπιστώσει ιστοπαθολόγος ερευνώντας κάποιες ειδικές ουσίες. Αυτή η ανίχνευση γίνεται με μία μέθοδο που λέγεται ανοσοϊστοχημεία».

Σύμφωνα με τον κο Γαλεντέρη, πρόκειται για ένα ισχυρό εύρημα που δείχνει ασφυξία.

«Θέλω να πω κάτι που αισθάνομαι. Εκεί ψηλά σε πολύ λίγο θα φωτίζει μία αλήθεια. Μία αλήθεια που θα φέρει λύτωση, δικαίωση και αιώνια ηρεμία. Εδώ κάτω θα έρθουν δύο συγκεκριμένα πράγματα: Κόλαση και τιμωρία», κατέληξε ο Δημήτρης Σούρας.

Πηγή: madata.gr