Γαλλία: Έριξαν τομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά

0
86

Πιο διχασμένη από κάθε άλλη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της εμφανίζεται η γαλλική κοινωνία, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στα ποσοστά, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, όσο και στις αντιδράσεις των πολιτών, με διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και αντιδράσεις στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Παρά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν και τη νίκη του επί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, ο Γάλλος πρόεδρος δεν τυγχάνει καθολικής αποδοχής, καθώς μεγάλη μερίδα των Γάλλων πολιτών εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τη «γραμμή λιτότητας και προσαρμογής» που ακολουθείται.

Ο Μακρόν, λοιπόν, διαπίστωσε την οργή μίας μερίδας του κόσμου για τις πολιτικές του, όταν την Τετάρτη, κατά την επίσκεψή του σε λαϊκή αγορά, στην περιοχή Σερζί, βορειοδυτικά του Παρισιού, πολίτες του πέταξαν… τομάτες, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική -κυρίως- πολιτική που ακολουθεί.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ωστόσο, στάθηκε τυχερός, καθώς οι τομάτες πέτυχαν έναν φωτογράφο που τον ακολουθούσε. Η ασφάλεια του προέδρου τον κάλυψε αμέσως και τον φυγάδευσε.

Macron manque de se prendre une tomate sur la tête à Cergy. Vous pensez que c’était un lancer « affectueux » ? pic.twitter.com/1SVMUFJzSh

— Samuel Lafont (@Samuel_Lafont) April 27, 2022

skai

Πηγή: madata.gr