Γαλλία: Εικόνες συνωστισμού σε συναυλία στη Νίκαια – Φόβοι για δεύτερο κύμα του κορονοϊού

0
65

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν στα social media της Γαλλίας οι εικόνες συνωστισμού από συναυλία του The Avener στη Νίκαια, το βράδυ του Σαββάτου. 

Λέξεις όπως ασυνειδησία, ανευθυνότητα και θλίψη κυριαρχούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για όσους συνωστίστηκαν στην Προμεναντ Ανγκλέ («Αγγλικό περίπατο») χωρίς να τηρούν αποστάσεις και μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

Βίντεο, που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανταποκριτή της γαλλικής Aujourd’hui en France -Le Parisien, απαθανάτισε τους παρευρισκόμενους να είναι ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς μάσκες. 

Αντιδράσεις από τον Δήμαρχο 

Το απόγευμα της Κυριακής, ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, αντέδρασε στις εικόνες από τη συναυλία στη Νίκαια της Γαλλίας και ανακοίνωσε πως επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεντρώσεις, ζητώντας από το γαλλικό κράτος να κάνει το ίδιο σε ολόκληρη τη χώρα.

«Λυπούμαστε που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και ζητάμε από το κράτα να αναθεωρήσει το διάταγμα που επαναφέρει τις μεγάλες συγκεντρώσεις προκειμένου να επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Στη Νίκαια, αυτό θα είναι πλέον υποχρεωτικό για όλες τις εκδηλώσεις μας» έγραψε ο δήμαρχος που προέρχεται από τη γαλλική δεξιά.

Nous regrettons que ces consignes n’aient pas été suffisamment respectées et demandons à l’Etat de revoir le décret qui régit les grands événements afin d’imposer le port du masque, même à l’extérieur. A #Nice06, il sera désormais obligatoire pour tous nos événements.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές της πόλης του γαλλικού νότου, στη συναυλία δεν υπήρχαν περισσότερα από 5.000 άτομα, όπως προβλέπεtαι. Επιπλέον, από τη δημοτική Αρχή της πόλης υποστηρίζουν πως αναρτήθηκαν πανό και μεταδόθηκαν ηχητικές οδηγίες που συνιστούσαν στους παρευρισκόμενους να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν τη φυσική επαφή με τους ανθρώπους γύρω τους.

«Δεν υπάρχει ελευθερία χωρίς υπευθυνότητα. Βρισκόμασταν σε ανοιχτό χώρο, δεν συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι στην «Προμενάντ». Θα χρειαζόμασταν χιλιάδες αστυνομικούς προκειμένου να διασφαλίσουμε τη χρήση μάσκας από τους παρευρισκόμενους» αναφέρει με τη σειρά της η Περιφέρεια της Γαλλίας, Αλπ-Μαριτίμ, στην οποία ανήκει διοικητικά η πόλη της Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Γαλλία έχει θρηνήσει συνολικά 30.000 από τον κορωνοϊό με τα κρούσματα να ανέρχονται σε συνολικά 170.752.

Πηγή: madata.gr