Γαλλία: Σάλος με υπόθεση βιασμού ανήλικης από 20 πυροσβέστες

0
38

Μαζικές διαμαρτυρίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή, με στόχο την υποστήριξη μιας γυναίκας, η οποία από την ηλικία των 13 έως 15 ετών καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από είκοσι πυροσβέστες.

Η υπόθεσή της εξετάζεται στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας αυτή την εβδομάδα. Οι δικηγόροι της Julie υποστηρίζουν ότι και οι είκοσι πυροσβέστες, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορους σταθμούς, θα πρέπει να κατηγορηθούν για βιασμό. Για πρώτη φορά η γυναίκα κατήγγειλε τους άνδρες το 2009.

Επί του παρόντος, μόνο τρεις άνδρες κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Γαλλίας είναι αδίκημα για κάποιον που έχει την εξουσία να κάνει σεξ με άτομο ηλικίας κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου το θύμα να ασκήσει κατηγορίες για βιασμό, θα πρέπει να φέρει αποδείξεις για την πράξη, διαφορετικά, ο κατηγορούμενος μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για σεξουαλική επίθεση. Η μέγιστη ποινή για σεξουαλική επίθεση είναι επτά χρόνια, σε σύγκριση με τα είκοσι για βιασμό.

Όπως γράφει ο Guardian, η υπόθεση έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες στη χώρα, καθώς πολλοί νομικοί θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εισαχθεί στο σύνταγμα όριο ηλικία που θα μπορεί ένας έφηβος να διατυπώνει την συναίνεση για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη, κάτι που ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως στη Γαλλία.

Στους τρεις κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό, το 2019 ωστόσο η κατηγορία άλλαξε σε σεξουαλική επίθεση.

Πηγή: madata.gr