Γάλλος υπουργός Υγείας: Το χειρότερο της επιδημίας είναι πίσω μας

0
94

 Το χειρότερο μέρος της επιδημίας covid-19 είναι πίσω μας, στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός δεν έχει τελειώσει.

“ Το μεγαλύτερο μέρος της επιδημίας είναι πίσω μας, αλλά ο ιός δεν είναι νεκρός. Δεν τον έχουμε νικήσει εντελώς και ελέγχουμε την κυκλοφορία του”, επεσήμανε ο Βεράν, τονίζοντας ότι “ συνεχίζονται τα διαγνωστικά τεστ”.

Παράλληλα ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση και τους υπενθύμισε ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης καθώς και άλλοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ.

“ Συνεχίζουμε τα διαγνωστικά τεστ και την ιχνηλάτηση επαφών” και οι πολίτες θα πρέπει να εξακολουθήσουν “ να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους”, προειδοποίησε ο Βεράν.

Επεσήμανε εξάλλου ότι, αν και η κυβέρνηση μπόρεσε να άρει κάποιους περιορισμούς μετά τη χαλάρωση του lockdown, “ θα μπορέσουμε να λάβουμε εκ νέου μέτρα προστασίας, αν κριθεί απαραίτητο”, βάσει “ κάποιων δεικτών που παρακολουθούμε καθημερινά”.

Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν στα νοσοκομεία εννέα θάνατοι από covid-19, ο χαμηλότερος αριθμός από τα μέσα Μαρτίου. Χθες ήταν η πέμπτη ημέρα που καταγράφηκαν λιγότεροι από 30 θάνατοι.

Συνολικά 29.407 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό στη Γαλλία.

Πηγή: madata.gr