Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Μπράβο στον κ. Τσιόδρα

0
118

Συγχαρητήρια στον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα έδωσε ο διευθυντής του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γαβριήλ Σακελλαρίδης σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, και την παράκλησή του να μην γίνονται στόχος επιθέσεων μίσους οι Ρομά.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Σακελλαρίδης έγραψε:

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή συνέντευξη τύπου αφού διάβασε την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά είπε για τους συμπολίτες μας: “Σε κάποιες χώρες δυστυχώς μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε αυτούς ως απειλη. Δεν είναι απειλή. Είναι ευάλωτη ομάδα”.

Και συνέχισε: “Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας ούτε στις υπόλοιπες κοινωνίες του κόσμου. Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας”.

Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι αναμένουμε τον ίδιο λόγο για τους προσφυγικούς καταυλισμούς σε νησιά και ενδοχώρα. Και πολύ περισσότερο πράξεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Αλήθεια είναι. Σήμερα όμως θα κρατήσουμε ότι τα λόγια αυτά θα μπορούσαν να αφορούν όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς στην Ελλάδα.

Θα μπορούσαν να μπουν αυτούσια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας στα σχολεία ως παράδειγμα αντιρατσιστικού λόγου, ως δημόσιου λόγου που προωθεί την πολυπολιτισμικότητα, την συμπερίληψη και την αλληλεγγυή.  Μπράβο στον κ. Τσιόδρα»

protothema

Πηγή: madata.gr