Γεννηματά: Αναποτελεσματικότητα, αδιαφάνεια, συγκεντρωτισμός καλλιεργούν την καχυποψία

0
46

Κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί η Φώφη Γεννηματά με φόντο τα δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού.

Κάλεσα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να απαντήσει στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ιδιαίτερα, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ρώτησα αν υπάρχει αξιόπιστο ολοκληρωμένο Μητρώο Ασθενών, στον ΕΟΔΥ, στο Υπουργείο Υγείας, ή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας; Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε το διάλογο και τις απαντήσεις, αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Συνεχίζοντας την κριτική της, η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για “Μαξίμου ΑΕ” που “αναπαράγει ακόμα και σε κρίσιμες στιγμές το στερεότυπο του συγκεντρωτισμού και της αυταρχικής λειτουργίας” και συμπληρώνει ότι “όλα αυτά καλλιεργούν την καχυποψία, η οποία επιτείνεται και με νέες καταγγελίες για διπλά στοιχεία. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα. Ο έλεγχος της πληροφορίας που έχει επιλέξει η κυβέρνηση εγείρει και ζήτημα δημοκρατίας”.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι “την ώρα που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια όχθη, απέναντι στην ασύμμετρη απειλή της πανδημίας, η Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, που χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια”.

enikos

Πηγή: madata.gr