Γεωργιάδης: Αλλαγές στο χονδρεμπόριο – Μόνο με τιμολόγια για οικοδομές στα καταστήματα

0
43

 Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, η φυσική παρουσία σε καταστήματα χονδρεμπορίου για αγορές, θα επιτρέπεται μόνο με τιμολόγια για οικοδομικές εργασίες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια της ενημέρωσης για το πώς θα γίνει μερική άρση των μέτρων ενόψει Χριστουγέννων, σημείωσε πως αλλάζουν οι συνθήκες και για το χονδρεμπόριο. Συγκεκριμένα, η φυσική παρουσία σε καταστήματα για αγορές, θα επιτρέπεται μόνο με τιμολόγια για οικοδομικές εργασίες. Η αλλαγή αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο αρκετές επιχειρήσεις χονδρικής να επιτρέπουν την είσοδο στα καταστήματα σε πελάτες, ενώ το λιανεμπόριο είναι κλειστό.

Να σημειωθεί ότι, βάσει των σημερινών ανακοινώσεων, λόγω του φόρτου των εταιρειών ταχυμεταφορών, θα επιτραπεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για να παραλαμβάνουν οι πελάτες τα προϊόντα που έχουν προπαραγγείλει μέσω της μεθόδου του click away από την προσεχή Δευτέρα 13/12. Την ίδια ώρα, θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία με διευρυμένο ωράριο, καθώς και οι εκκλησίες ανήμερα Χριστουγέννων, Φώτων.

Σταματά συνεπώς η είσοδος σε επαγγελματίες από τα καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, IKEA. Η λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων θα γίνεται μόνο με την μέθοδο του click away ενώ θα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων που πωλούν οικοδομικά υλικά. Παρόλο που όλες αυτές τις ημέρες τα φυσικά καταστήματα Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public, IKEA, παρέμειναν ανοιχτά με κυβερνητική απόφαση για τους ελεύθερους επαγγελματίες από σήμερα κλείνουν και θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away.

Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση, καθώς «θεωρείται ανεπίτρεπτο να επιτρέπεται η είσοδος σε επαγγελματίες» ενώ όπως τονίστηκε παρατηρήθηκε κατάχρηση σε πολλές περιπτώσεις. Σημειώνεται ότι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάζεται η απαγόρευση.

Πηγή: madata.gr