Γεωργιάδης: Αν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται. Ένα βήμα πίσω

0
47

Άνοιγμα καταστημάτων το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου ανακοίνωσε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα τονίζει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνει αυτό τελικά.
 
Ένα βήμα πίσω από τις χθεσινές ανακοινώσεις για άνοιγμα των καταστημάτων στις 22 ή 29 Μαρτίου έκανε σε σημερινή του τοποθέτηση ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως «αν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται» και έριξε την ευθύνη στις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών για την επιδημιολογική πορεία που καταγράφει η Ελλάδα.

«Την ευθύνη των διαδηλώσεων την πήρε ο Τσίπρας, όταν κάθε μέρα το κόμμα του και βουλευτές του συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ή όταν κάνει κάλεσμα σε πορεία όπως χθες» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης πως «αν για τον Κουφοντίνα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα να βγει και να μας το πει».

Τόνισε, δε, ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή την ώρα που γίνεται προσπάθεια» για τον έλεγχο της πανδημίας, «οι καθημερινές διαδηλώσεις το μόνο που κάνουν είναι να διασπείρουν τον ιό».

Υπενθυμίζεται πως χθες, και ενώ διαρρέονταν πληροφορίες για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων πάνω από 3.000 -οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τα απογευματινά στοιχεία του ΕΟΔΥ- ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 22 ή τις 29 Μαρτίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέσα Απριλίου κρίνονται ως πιθανή χρονική περίοδος για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: madata.gr