Γεωργιάδης: Αν ήταν στο χέρι μου θα άνοιγα σήμερα τα μαγαζιά με εποχικά είδη

0
42

ον κατάλληλο τρόπο για να μπορέσουν όσο πιο σύντομα γίνεται να ανοίξουν τα μαγαζιά με τα εποχικά είδη, όπως είναι τα στολίδια και τα παιχνίδια, ψάχνει το υπουργείο Ανάπτυξης, βλέποντας ότι ο συγκεκριμένος κλάδος θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown. Για το θέμα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη την Τρίτη και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Aplha 98.9, ανέφερε πως αν ήταν στο χέρι του θα αποφάσιζε το άνοιγμα αυτών των επιχειρήσεων ακόμα και σήμερα.

«Έχουμε πολλές σκέψεις. Κάναμε και σύσκεψη πάλι σήμερα και κοιτάμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Κάθε μέρα συζητάμε για το θέμα των εποχικών. Εκείνων που πουλάνε στολίδια και παιχνίδια. Αυτές οι δύο κατηγορίες παθαίνουν μεγάλη ζημία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και συνέχισε: «Δεν υπάρχει μέρα που δεν συζητάμε τις παραμέτρους γι’ αυτούς τους κλάδους. Μέχρι και τους ΚΑΔ έχω μάθει απ’ έξω. Δεν αποφασίζω, όμως, μόνος μου. Θα ήθελα να τους ανοίξω σήμερα, καταλαβαίνω ότι καταστρέφονται οι άνθρωποι αλλά έχουμε μια μάχη».

Με τα μαγαζιά κλειστά το βάρος για τις ηλεκτρονικές αγορές έχει πέσει στους κούριερ. «Σίγουρα η κατάσταση με τους κούριερ στο δεύτερο lockdown είναι πολύ καλύτερη από ό,τι στο πρώτο. Οι εταιρείες είχαν προετοιμαστεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Ο φόρτος είναι πολύ μεγάλος αλλά γενικά δεν είναι χάλια τα πράγματα. Το ηλεκτρονικό εμπόριο κάνει πολύ υψηλούς τζίρους», σημείωσε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Επίσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε πώς υπάρχει καθυστέρηση στις υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά απέδωσε τα προβλήματα στην τηλεργασία. «Το Δημόσιο λειτουργεί με τηλεργασία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων δουλεύει με τηλεργασία. Γι’ αυτό υπάρχει καθυστέρηση. Αν δεν συνέβαινε αυτό πώς θα μειώναμε την κίνηση στους δρόμους; Δεν δουλεύουν όλα ρολόι», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: madata.gr