Γεωργιάδης: Δε θα γίνει πάλι lockdown εάν έχουμε έξαρση κορονοϊού το φθινόπωρο

0
103

Ξεκάθαρος ως προς το ότι δε θα υπάρξει ξανά lockdown στη χώρα, ακόμη και στο ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορωνοϊού από φθινόπωρο, ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δε θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Αυτό που έγινε το σαββατοκύριακο στις παράλιες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, γιατί περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παράλιες μας και μάλιστα με τάξη», είπε ο κ. Γεωργιάδης στον Σκάι.

Όσον αφορά το θέμα της απαγόρευσης ποτού και μουσικής στις παραλίες ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «με το άνοιγμα των παραλιών δεν θα πηγαίναμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση, έπρεπε πρώτα να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες».

Για τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25/5, ο υπουργός είπε ότι το σχέδιο, που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τα καταστήματα που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τα  καταστήματα που είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο το 80% της παλιάς τους δυναμικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Τέλος, για τη μείωση ενοικίου κατά 40%, είπε πως θα συνεχιστεί «μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή».

Πηγή: madata.gr