Γεωργιάδης: Δεν είναι ακόμα η ώρα για να ανοίξει η εστίαση

0
36

Σε συνέντευξή του στην  ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε: Δεν είναι ακόμα η ώρα για να ανοίξει η εστίαση. Πρώτα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο και μετά θα πάμε στην εστίαση.

Ο κ. Γεωργιάδης, συμπλήρωσε ότι “Όλα πρέπει να γίνουν με συγκεκριμένα βήματα. Είναι παντελώς αδύνατο να δώσεις συγκεκριμένη ημερομηνία και να μπορείς να εγγυηθείς την τήρησή της, όταν το φαινόμενο “βράζει” και είναι εν εξελίξει”.

Θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής για τα καταστήματα στις “κόκκινες” περιοχές

«Η Επιτροπή θα συνέλθει ξανά στο τέλος της εβδομάδας και θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα όλης της εβδομάδας. Δική μας επιθυμία στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι να ανοίξουν τα καταστήματα και σε αυτές τις περιοχές αλλά δεν πρόκειται να κινηθούμε αυτόνομα, θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής», σημείωσε ο υπουργός.

Ήδη, όπως είπε, η κυβέρνηση ανακοίνωσε οικονομικά εργαλεία, η απόδοση των οποίων συναρτάται με το αν είσαι ανοιχτός ή κλειστός ώστε να θεραπευθεί ως ένα βαθμό, η ζημία που υφίστανται οι περιοχές που παραμένουν κλειστές και τον Απρίλιο».

Όσον αφορά τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «Στην πρότασή μας είναι και πάλι το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και θα τεθεί υπό τη συζήτηση και την κρίση της Επιτροπής. Θα πειθαρχήσουμε στις απόψεις των ειδικών».

Ότι ισχύει για όλους τους κλάδους, ισχύει και για τα κέντρα αισθητικής

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «θεμιτό είναι όλοι οι κλάδοι να θέλουν να ανοίξουν. Στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης προς την Επιτροπή είναι και τα κέντρα αισθητικής. Όμως, και για τα κέντρα αισθητικής ισχύει ότι και για όλους τους κλάδους. Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής δεν μπορούμε να τους ανοίξουμε».

Εγχείρημα γιγαντιαίων διαστάσεων τα self tests

Ο υπουργός ανέφερε ότι «Σε αυτή τη μεγάλη μάχη που δίνει όλη η κοινωνία κατά του Covid -19 και την αντιμετώπιση αυτής της φοβερής πανδημίας, οι φαρμακοποιοί είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της κοινωνίας, του κράτους και των πολιτών. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερος χώρος και πιο ζεστός στη γειτονιά του κάθε συμπολίτη μας από τα κατά τόπους φαρμακεία».

«Η διανομή των self-tests έγινε σε πάρα πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Η δημιουργία της πλατφόρμας φτιάχτηκε σχεδόν αμέσως. Προφανώς αιφνιδίασε ορισμένους φαρμακοποιούς και τους έκανε να έχουν μία επιπλέον ταλαιπωρία, αλλά η μάχη για την πανδημία υπερέχει τέτοιων διαδικαστικών ζητημάτων», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για ένα εγχείρημα γιγαντιαίων διαστάσεων για το ελληνικό κράτος και η ταχύτητα, όπως υποστηρίζει, με την οποία κινήθηκε το κράτος είναι πρωτοφανής. «Χωρίς τη συνδρομή και τη συμπαράσταση των φαρμακοποιών, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί», τόνισε.

Εύγε στον Ν. Φίλη για το πώς χειρίστηκε τον εμβολιασμό του με ΑstraZeneca

Αναφερθείς στο εμβόλιο της AstraZeneca, ο υπουργός είπε πως, το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απολύτως απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία. «Η συνεχής καλλιέργεια αμφιβολιών στους συμπολίτες μας από διάφορους κύκλους, κέντρα, παράγοντες, δηλώσεις, αντιδηλώσεις, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βλάπτουν πάρα πολύ αυτή την εθνική προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι«Θέλω δημοσίως να πω ένα μεγάλο εύγε στον κύριο Νίκο Φίλη. Η χθεσινή του ανάρτηση και ο τρόπος που χειρίστηκε τον εμβολιασμό του από την AstraZeneca είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς πολιτικού σε μία κρίσιμη στιγμή». «Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση τα έχει κάνει “θάλασσα” με το θέμα της AstraZeneca. Είναι άλλη μία μαύρη σελίδα στη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολίου από την ΕE, είπε χαρακτηριστικά.

Έχουμε στηρίξει όσο κανείς τις λαϊκές αγορές

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, ο υπουργός ανέφερε ότι «Ο κόσμος των λαϊκών αγορών δεν ακολούθησε τους λαϊκιστές. Ο άνθρωπος που μοχθεί κάθε μέρα στον πάγκο για να φέρει φρέσκα και καλά προϊόντα στον πελάτη του και να βοηθήσει την αγορά να κινείται γνωρίζει ότι η κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος υπουργός έχουμε στηρίξει εδώ και έναν χρόνο τις λαϊκές αγορές όσο κανείς».

Όλη αυτή η προπαγάνδα, όπως επεσήμανε, «περί δήθεν ενός νομοσχεδίου που θέλει να κλείσει τις λαϊκές αγορές, να χτυπήσει τους παραγωγούς, να τις δώσει σε ιδιωτικές εταιρείες, δεν πέρασε. Το νομοσχέδιο δεν δίνει τις λαϊκές αγορές σε ιδιωτικές εταιρείες. Ούτε καταργεί τις υπάρχουσες άδειες είτε επαγγελματία, είτε παραγωγού. Αυτά τα λένε όσοι θέλουν να κάνουν κομματική σπέκουλα. Φτάνει η κομματική σπέκουλα την ώρα που η Ελλάδα έχει τόσα προβλήματα».

Αναπτυξιακό το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Για το νομοσχέδιο που αφορά την φαρμακευτική κάνναβη, ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι είναι αναπτυξιακό και θα συμβάλλει σοβαρά στις εξαγωγές της Ελλάδας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της για τη συγκεκριμένη αγορά.

Μακάρι να μην είχε ψηφιστεί ποτέ η Συμφωνία των Πρεσπών

Παραμένει μία πολύ κακή συμφωνία για την Ελλάδα η συγκεκριμένη συμφωνία, όπως ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «Μακάρι να μην είχε ψηφιστεί ποτέ».

«Κάναμε αγώνα για να μην ψηφιστεί. Είχαμε εξηγήσει ότι εάν ψηφιστεί είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε. Ποτέ η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεν μιλήσαμε τότε περί εθνικής προδοσίας», εξήγησε, δηλώνοντας ότι αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν θα γίνουμε “Πολάκηδες”, δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός, όπως δεν το κάναμε και τότε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαώδης η πολιτισμική απόσταση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας

Αδιανόητου μεγέθους χαρακτήρισε ο κ. Γεωργιάδης, το «χουνέρι», όπως είπε που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο για να εξευτελίσει τις ιδέες και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωση. Η πολιτισμική απόσταση που χωρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Τουρκία είναι χαώδης», επεσήμανε.

Ανέφερε επίσης ότι είναι απολύτως βέβαιος ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι εξοργισμένοι με την προσβολή στο πρόσωπο της Προέδρου της Επιτροπής, συμπληρώνοντας ότι «κάθε γυναίκα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί παρά να αισθάνεται προσβεβλημένος από αυτή τη συμπεριφορά, η οποία ήταν βαθιά σεξιστική».

Πηγή: madata.gr