Γεωργιάδης για εστίαση: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείνουν τα μαγαζιά στις 22.00

0
27

Δεν έχει φύγει από το τραπέζι των κυβερνητικών συζητήσεων το ενδεχόμενο να κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 22.00, σε μία περαιτέρω προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις το εν λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας». Αναφέρθηκε, δε, στο παράδειγμα της Ολλανδίας, όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια και στο Βέλγιο, όπου κλείνουν στις 11.

«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα, κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι». Στόχος των όποιων νέων μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα, για να μειωθεί και η μετάδοση του ιού.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις μαθητικές καταλήψεις, καθώς και στο χθεσινό συλλαλητήριο, όπου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των συμμετεχόντων και της Αστυνομίας.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως είπε, είδε τη χθεσινή πορεία που πέρασε μπροστά από το γραφείο του στο Σύνταγμα, σχολιάζοντας ότι η πορεία ήταν μόνο κατά τα λεγόμενα μαθητική, αφού «τα παιδιά δεν ήταν παιδιά, αλλά αναρχικοί. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μαθητές έριξαν μολότοφ με δυναμίτη πάνω στα ΜΑΤ», είπε, για να προσθέσει: «Είναι ντροπή να συνδέουμε το χθεσινό λεγόμενο μαθητικό συλλαλητήριο με τους μαθητές».

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε διάφορες σχολικές μονάδες δεν εκφράζουν τους μαθητές στο σύνολό τους, αλλά κάποιες μικρές, θλιβερές και θορυβώδεις μειοψηφίες. Εκτίμησε, δε, ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, οι καταλήψεις πολύ σύντομα θα τελειώσουν.

Δήλωσε, παράλληλα, σύμφωνος με το μέτρο να μην λαμβάνουν μέρος στην τηλεκπαίδευση όσοι μαθητές μετέχουν στις καταλήψεις, καθώς, όπως είπε, οι μαθητές αυτοί αποκλείονται από μόνοι τους από την τηλεκπαίδευση. «Γίνεται να παρακολουθείς τα μαθήματά σου και ταυτόχρονα να κάνεις κατάληψη;» αναρωτήθηκε. «Όποιος κάνει κατάληψη θα παίρνει απουσία και όποιος θέλει ας μείνει στην ίδια τάξη. «Οι καταλήψεις βλάπτουν τη νεολαία. Πρόκειται για μια δυστροπία της κοινωνίας μας, που οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς», σχολίασε, για να καταλήξει ότι «Ο διάλογος πρέπει γίνεται με σχολεία ανοιχτά».

Αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν διαφέρει από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ παράλληλα οι προσλήψεις των καθηγητών έγιναν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. «Δεν υπάρχουν κενά σε καθηγητές και βιβλία, όσοι κάνουν καταλήψεις είναι κακομαθημένοι», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας: «Συγχαίρω την κ. Κεραμέως και την στηρίζω για τις αποφάσεις που πήρε».

Αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ο υπουργός αποκάλυψε ότι διενεργείται πληθώρα τεστ, διευκρινίζοντας ότι αυτά ξεπερνούν τα 25.000 σε ημερήσια βάση.

Ο υπουργός σχολίασε και την είδηση για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό, εκφράζοντας την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα πρόβλημα για τον Αμερικανό πρόεδρο, λόγω των επερχόμενων εκλογών.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης έκανε αναφορά και στο ρεκόρ που σημειώθηκε στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

topontiki

Πηγή: madata.gr