Γεωργιάδης: Η μεγάλη χαλάρωση μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια

0
27

Δυστυχώς η μεγάλη εικόνα είναι ότι ο κόσμος πιστεύει ότι η πανδημία έχει φύγει και έτσι υπάρχει μια υπερβολικά μεγάλη χαλάρωση η οποία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη και επιζήμια. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και θα είναι κρίμα στα τελευταία μέτρα να σκοντάψουμε, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 «Χρειάζεται προσοχή. Το να τηρούμε τα μέτρα όπου και να βρισκόμαστε είναι το μοναδικό πραγματικό μέτρο προστασίας μέχρις ότου να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης. Δεν είμαστε μακριά από την ανοσία της αγέλης. Είμαστε σε έναν αριθμό περίπου 38-39% με τη μία δόση. Όταν αυτό γίνει 52-54%, όπως έχει δείξει το παράδειγμα του Ισραήλ, η πανδημία πέφτει απότομα».

 «Θα προτείνουμε στην επιτροπή το θέμα των ορίων στους γάμους στα κτήματα, το οποίο τα 100 άτομα είναι πάρα πολύ δύσκολο, δεν δουλεύουν με αυτό τον τρόπο και δέχονται και έναν πολύ μεγάλο ανταγωνισμό. Όπως ακριβώς η εστίαση δεν έχει όριο ατόμων αλλά έχει όριο αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών και όριο ατόμων ανά τραπέζι χωρίς να λέει τόσα άτομα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε «χορός στην πίστα δεν θα επιτρέπεται σίγουρα. Τώρα για τη μουσική δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση».

Πηγή: madata.gr