Γεωργιάδης: Πότε θα γίνουν οι συζητήσεις για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς

0
45

Πρώτος μας στόχος είναι να ανοίξουμε στις 11 του μηνός τα σχολεία και εφόσον η πανδημία εξακολουθήσει να είναι υπό έλεγχο θα προχωρήσουμε σε μια μεγαλύτερη, σταδιακή χαλάρωση της αγοράς, είπε υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ. Έχουμε αυτήν την εβδομάδα και την επόμενη για να το συζητήσουμε, είπε ο κ. Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας πως οι αποφάσεις ήταν αποτέλεσμα διαδοχικών εισηγήσεων από την επιτροπή των ειδικών για μια στρατηγική επιθετική απέναντι στην επέλαση της πανδημίας.

«Αποφασίσαμε να θυσιάσουμε μια μέτρια έως κακή εβδομάδα για να πιέσουμε την πανδημία. Δέχομαι ότι κάποιοι αιφνιδιάστηκαν αλλά προέχει η δημόσια υγεία» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως αν όλα πάνε καλά στις 11 Ιανουαρίου θα επιστρέψουμε σε ό,τι ίσχυε μέχρι το Σάββατο.

Χαρακτήρισε το click away, μεγάλη εθνική επιτυχία γιατί είχαμε μερική λειτουργία της αγοράς, χωρίς έκρηξη της πανδημίας και σημείωσε πως δεν επηρέασε την πορεία της πανδημίας για αυτό και συνεχίστηκε και η πτωτική πορεία της, όμως όσο ο κόσμος κινείται ο ιός μεταδίδεται. Εάν δεν είχαμε το click away θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση, πρόσθεσε.

«Πρώτο μας μέλημα είναι να μην έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας» είπε και πρόσθεσε πως εάν και εφόσον αυτό επιτευχθεί θα πάμε στα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα σε ζώνες και η παράδοση εντός, δηλαδή να δουλεύουν οι επιχειρήσεις με ραντεβού «Προς το παρόν όλα είναι σενάρια επί χάρτου», είπε. Θα συζητήσουμε το διάστημα μεταξύ 11 και 18 Ιανουαρίου για τα επόμενα βήματα εάν και εφόσον το επιτρέπει η πανδημία.

«Έως ότου ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός θα πηγαίνουμε εβδομάδα, εβδομάδα, θα τραβήξουμε κουπί. Έχουμε πληρώσει κόστος χιλιάδων νεκρών ας κάνουμε λίγη υπομονή» κατέληξε. Για το θεσμό των εκπτώσεων, είπε ότι θα γίνουν συζητήσεις με τους εμπόρους, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ισχύσουν κανονικά από τις 11 του μηνός.

Πηγή: madata.gr