Γεραπετρίτης: Πάνω από 475.000 ευρώ από βουλευτές της ΝΔ στη μάχη κατά της πανδημίας

0
55

Ξεπέρασε το ποσό των 475.000 ευρώ η συνεισφορά των βουλευτών κι ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον μήνα Απρίλιο. 

Αυτή ήταν η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στην ερώτηση των βουλευτίνων της Ελληνικής Λύσης Αικατερίνης Αλεξοπούλου και Σοφίας Χάιδως Ασημακοπούλου με θέμα: Δωρεές Βουλευτών, Υπουργών και Υφυπουργών στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του ιού covid-19.

Σας γνωρίζουμε ότι το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος καθώς και των ευρωβουλευτών κατέβαλαν, κατά το μήνα Απρίλιο 2020, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid-19 ποσό που συνολικά υπερβαίνει τις 475.000 ευρώ»ανέφερε στη γραπτή του απάντηση ο κ. Γεραπετρίτης κάτι το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι η ατομική συνεισφορά του καθενός ήταν κοντά στα 2.900 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική πρόταση προς τους βουλευτές του κόμματος για συνεισφορά στο ύψος του μισού της βουλευτικής αποζημίωσης είχε υποβάλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: madata.gr