Γερμανία: 63χρονη βίωσε για ένατη φορά τη μητρότητα

0
51

Αντί να ανυπομονεί να συνταξιοδοτηθεί, η 63χρονη Αλεξάντρα Χίλντεμπράντ, αλλάζει πάνες. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η Γερμανίδα διευθύντρια μουσείου στο Βερολίνο έγινε μητέρα για ένατη φορά.

 Δεν νιώθω μεγάλη, είπε στην εφημερίδα Bild,, όταν ρωτήθηκε για την ηλικία στην οποία αποφάσισε να βιώσει και πάλι τη μητρότητα.

 «Πάντα έμενα έγκυος εύκολα και με φυσικό τρόπο», υποστήριξε. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πόσες φορές έχει καταφύγει σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μαιευτικής κλινικής «Charite» του Βερολίνου, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν υπήρξαν επιπλοκές. «Η κατάσταση της μητέρας είναι «εξαιρετικά καλή» όπως και του βρέφους», πρόσθεσε.

 Το νεογέννητο είναι κοριτσάκι , σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Γεννήθηκε με καισαρική τομή, έχει βάρος 2.760 γραμμάρια και ύψος 49 εκατοστά.

Η Χίλντεμπραντ υποστηρίζει ότι απέκτησε τα επτά από τα εννέα παιδιά της σε ηλικία άνω των 50: τα δίδυμα Ελίζαμπεθ και Μαξιμίλιαν, που σήμερα είναι εννέα ετών, την Αλεξάντρα (επτά ετών) , τον Λεοπόλντ (πέντε ετών) και την Άννα (τριών ετών).

 
Η Μαρία γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2020 και είναι μόλις ενός έτους. Τα άλλα δύο παιδιά της διευθύντριας του γερμανικού μουσείου γεννήθηκαν το 1979 και το 1989.

protothema

Πηγή: madata.gr