Γερμανία: Αγοράζουν με μανία πακέτα διακοπών για Ελλάδα

0
101

Φωτογραφία για Σκασμένοι για διακοπές και στην Ελλάδα οι Γερμανοί! Αγοράζουν πακέτα με μανία
Αισιόδοξος για την εξέλιξη του φετινού καλοκαιριού και τις διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς που δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό, όπως η Ελλάδα και η Μαγιόρκα, εμφανίζεται ο επικεφαλής της TUI Φριτς Γιούσεν.

Μάλιστα, ξαφνιάζει τους ειδικούς και η αυξημένη ζήτηση για …πακέτα διακοπών που καταγράφεται στην Γερμανία, αμέσως μετά τα πρώτα σημάδια απελευθέρωσης των μετακινήσεων και με την προοπτική άρσης των συνοριακών περιορισμών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του οικονομικού περιοδικού «WirtsachaftsWoche», όσο τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, το προβάδισμα έχουν οι τουριστικοί προορισμοί εντός Γερμανίας, ωστόσο οι ειδικοί αναμένουν αύξηση του ενδιαφέροντος και για το εξωτερικό.

«Η αύξηση για διακοπές στην Γερμανία είναι πάνω από κάθε προσδοκία», αναφέρει το περιοδικό και παραθέτει στοιχεία έρευνας από την DS Destination Solutions, την μεγαλύτερη βάση δεδομένων για καταλύματα από την Βόρεια Θάλασσα έως τις ‘Αλπεις.

Τον περασμένο Μάρτιο, πριν φθάσει ο κορονοϊός στην χώρα, οι κρατήσεις σημείωναν ήδη αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2019, ενώ τον Απρίλιο, όπως ήταν αναμενόμενο, μειώθηκαν κατά 70-90%. Την περασμένη εβδομάδα όμως, ειδικά σε ό,τι αφορά εξοχικά διαμερίσματα στη Βόρεια Θάλασσα, έγιναν οι διπλάσιες κρατήσεις από ό,τι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, επισημαίνει το περιοδικό.

Αντιθέτως, όσο ακόμη δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα ισχύσει στα ξενοδοχεία, αυτού του είδους οι διακοπές σημειώνουν περιορισμένη ζήτηση, επισημαίνει ο διευθυντής της αλυσίδας ξενοδοχείων Steigenberger Τόμας Βιλς. Επιπλέον, σε πολλά κρατίδια έχουν επιβληθεί αυστηροί περιορισμοί, όπως το 50% ως μέγιστο ποσοστό πληρότητας στην Κάτω Σαξονία ή το 60% στο Μεκλεμβούργο – Πομερανία, αλλά και ο κανονισμός σε πολλά κρατίδια ότι, μετά την αποχώρηση κάθε πελάτη, το δωμάτιο θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο για τουλάχιστον επτά ημέρες. Ο επικεφαλής του γερμανικού τουριστικού ομίλου ΗRS Τομπίας Ράγκε εκτιμά πάντως ότι και ο ξενοδοχειακός κλάδος θα ακολουθήσει σύντομα τις εξοχικές κατοικίες και θα σημειωθεί και σε αυτόν μεγάλη αύξηση.

Πηγή: madata.gr