Γεροβασίλη: Πρωταθλητές στην ύφεση και τελευταίοι στις δαπάνες υγείας

0
48

Κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση με αιχμή όμως την αδυναμία χειρισμού της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης άσκησε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2021.

«Η κυβέρνηση άφησε τη χώρα στην τύχη της» κατήγγειλε η κυρία Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής και τόνισε προς απόδειξη του ισχυρισμού της ότι «είμαστε πρωταθλητές στην ύφεση με 11,7% το 3ο τρίμηνο και στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ σε δαπάνες για την υγεία».

«Και άλλες κυβερνήσεις είναι νεοφιλελεύθερες αλλά δεν δήλωσαν ούτε ανέμελοι, ούτε εφησυχασμένοι» πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη παραπέμποντας στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν τήρησε «λόγω αναμελιάς» τα μέτρα ασφαλείας στην εκδρομή του στην Πάρνηθα.

Επισήμανε δε ότι σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 προβλέπονται 600 εκατ. ευρώ λιγότερες δαπάνες για την υγεία εν μέσω τραγωδίας με 100 νεκρούς την ημέρα και τον θλιβερό απολογισμό να φτάνει τα 3.472 θύματα στην Ελλάδα.

Οι Μυκήνες κάηκαν, η Ακρόπολη πλημμύρισε, ο ανέμελος πρωθυπουργός στην Πάρνηθα

Ταυτόχρονα κυρία Γεροβασίλη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για την αδυναμία της να αντιμετωπίσει στοιχειώδη προβλήματα όπως φάνηκε από την πλημμυρισμένη Ακρόπολη. «Οι Μυκήνες κάηκαν, η Ακρόπολη πλημμύρισε, οι αρχαιότητες μεταναστεύουν για 50 χρόνια και ο ανέμελος πρωθυπουργός περιδιαβαίνει στην Πάρνηθα» σχολίασε.

Επιπλέον, επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για την αδυναμία της Ελλάδας να επιτύχει ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία.

«Ο ανέμελος πρωθυπουργός έφτασε στις ανέφελες Βρυξέλλες. Σημασία έχει το ταξίδι και αποχαιρέτα τις κυρώσεις που χάνεις» είπε η κυρία Γεροβασίλη και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση των Βρυξελλών που έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να πανηγυρίζει ότι «επικράτησε η κοινή λογική».

https://www.ieidiseis.gr

Πηγή: madata.gr