Γηροκομείο στον Κορυδαλλό. Μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών ηλικιωμένοι μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση

0
59

Με έξι ασθενοφόρα που μίσθωσε η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρθηκαν σήμερα με παρουσία και της Αστυνομίας, εννιά ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι από το γηροκομείο του Κορυδαλλού. Οι ηλικιωμένοι, μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση, μεταφέρθηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών.

Κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συνολικά θα μεταφερθούν στο Γηροκομείο Αθηνών 11 ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση τους από συγγενικά τους πρόσωπα.

Δύο εξ΄αυτών έχριζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο Κορυδαλλού απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο κ. Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντής Δομής Σ. Χαμακιώτη και Κ. Σολδάτο αντίστοιχα για την κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή,  ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

Μετά την απομάκρυνση των ηλικιωμένων, κλιμάκια της υγειονομικής διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του Γηροκομείου Κορυδαλλού και προέβησαν σε σχετικούς ελέγχους. Ακολούθησε η σφράγιση της Μονάδας από κλιμάκια της Αστυνομίας, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας. 

Παρούσα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η οποία βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη Μονάδα Κορυδαλλού προκειμένου να εποπτεύσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από την μονάδα του Κορυδαλλού.

«Μόνη μας έννοια η προάσπιση της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας προκειμένου να νιώσουν ξανά ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε στο πλευρό τους για την αμεσότερη ανακούφιση τους», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

πηγή: in.gr

Πηγή: madata.gr