Γλυπτά Παρθενώνα: Υπέρ της επιστροφής οι Times του Λονδίνου – Ανήκουν στην Αθήνα

0
49

Θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα παίρνου σήμερα, με άρθρο τους, οι Times του Λονδίνου. 

Η βρετανική εφημερίδα τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας αναφέροντας ότι επί 50 χρόνια στήριζε την κυβέρνηση και το βρετανικό μουσείο στη θέση κατά της επιστροφής και σήμερα ανακοινώνουν ότι αλλάζουν γνώμη.

«Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστραφούν», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο σχετικό τους άρθρο με τίτλο: «Η άποψη των Times για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ενώνοντας την Ελληνική Κληρονομιά».

Μητσοτάκης: «Είναι καιρός το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει τα μάρμαρα»
Μόλις την Δευτέρα, κατά την εκδήλωση για την παράδοση και τοποθέτηση του παρθενώνειου «θραύσματος Fagan» στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καλέσει το Βρετανικό Μουσείο να αλλάξει στάση και να επιστρέψει τα μάρμαρα.

«Το σημαντικό βήμα το οποίο γίνεται σήμερα πιστεύω ότι ανοίγει τον δρόμο έτσι ώστε και άλλα μουσεία να μπορέσουν να κινηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση. Με πιο σημαντικό, φυσικά, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο θα πρέπει πια να αντιληφθεί ότι έχει έρθει ο καιρός τα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα σε συνθήκες που λίγο-πολύ είναι όλες γνωστές, να επιστρέψουν πια εδώ, στο φυσικό τους σπίτι», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

«Η προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθεί η μόνιμη επανένωση όλων των Γλυπτών του Παρθενώνα συνεχίζεται αμείωτη», είχε προσθέσει η πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η λύση η οποία βρέθηκε στην περίπτωση του παρθενώνειου «θραύσματος Fagan» «αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει διάθεση μεταξύ των μουσείων, μεταξύ των πολιτιστικών αρχών δύο χωρών, μπορεί να βρεθεί μία λύση η οποία είναι αμοιβαία αποδεκτή».

Πηγή: madata.gr