Γνώριμος στις Αρχές ο 43χρονος κατηγορούμενος για βιασμό 14χρονης

0
52

Στη σύλληψη ενός 43χρονου που κατηγορείται για τον βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού ηλικίας μόλις 14 ετών προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου (22/4) οι λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 43χρονος κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη ή ενώπιον αυτής, βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ο 43χρονος απέκτησε επαφή με την ανήλικη μέσω Messenger. Στο πλαίσιο βιντεοσυνομιλιών τους, φέρεται να προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της. Ακόμη, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε επόμενες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, φέρεται να προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις παρά τη θέληση της ανήλικης.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 22ας Απριλίου, η ανήλικη συνοδευόμενη από τους γονείς της, μετέβη στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και κατήγγειλε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 διατηρούσε συνομιλίες με ερωτικό περιεχόμενο με τον κατηγορούμενο μέσω social media.

Τελευταία φορά που είχαν τέτοιου είδους επικοινωνία, ήταν πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου 2023, όπου ο συλληφθείς μέσω σχετικής εφαρμογής και συγκεκριμένα σε μεταξύ τους βιντεοσυνομιλία, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία περιέχουν υλικό με την ανήλικη.

Πήρε προθεσμία
Σήμερα νωρίς το πρωί ο 43χρονος έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά και μετέβη στη ΓΑΔΑ.

Ακολούθως οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Στην προανακριτική του απολογία υποστήριξε πως:

«Γνώρισα το κορίτσι μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τις τελευταίες εβδομάδες. Είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα όχι όμως ερωτικού περιεχομένου. Δεν γνώριζα ότι ήταν 14 ετών. Δεν την έχω συναντήσει. Αρνούμαι ότι την έχω κακοποιήσει σεξουαλικά».

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία κατά της γυναίκας και της κόρης του, αρπαγή, πορνογραφία ανηλίκων, παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Πηγή: madata.gr