Γρηγόρης Λέων: Τα ευρήματα δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα

0
44

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε στον θάνατο της Ίριδας, τονίζοντας πως τα στοιχεία δείχνουν ασφυκτικό θάνατο.

Σε ανάρτησή του ο ιατροδικαστής έγραψε πως δέχεται απειλές για τη ζωή του. Όπως είπε ο ίδιος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να εκφράζει την ιατροδικαστική του άποψη ανεπηρέαστα.

Μετά την αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου σχετικά με τη χορήγηση κι άλλων ουσιών, πέραν της κεταμίνης, στην Τζωρτζίνα είπε:

«Πράγματι, στο συγκεκριμένο παιδί φαίνεται ότι έχουν συμβάλει πολλαπλοί εξωγενείς απράγοντες και η ίδια η μητέρα περιγράφει διαφορετικές στιγμές για το παιδί. Ουσιαστικά φαίνεται ότι η κεταμόνη σε αυτή τη θανατηφόρα δόση ήταν η χαριστική βολή. Ή έγινε διαφορετική χρήση διάφορων φαρμάκων ή επέδρασαν κι άλλοι εξωγενείς παράγοντες», δήλωσε και τόνισε πως η Τζωρτζίνα είναι ένα περιστατικό που θα πρέπει να μελετηθεί σε βάθος χρόνου.

Ως προς τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών τόνισε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

«Στην Ίριδα τα ευρήματα που έχει στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου«.

Σχετικά με όσα δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη για τον θάνατο της Ίριδας, ότι δηλαδή μόλις έφτασε στο σπίτι είδε την Ρούλα Πιπσπιρίγκου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο βρέφος και ότι το πόδι του ήταν παγωμένο, ο κ. Λέων δήλωσε:

«Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι φτάνει ό πατέρας σε μία στιγμή που επιβεβαιωμένα είναι νεκρό το παιδί. Υπάρχουν δύο άτομα στο σπίτι, δεν δήλωσαν την παρουσία κανενός άλλου. Ότι συνέβη στο παιδί οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν».

Πηγή: madata.gr