Η ανάρτηση δασκάλου που έκανε την Κεραμέως να τον πάρει τηλέφωνο – Νόμιζα ότι μου κάνουν φάρσα

0
43

Μια αναπάντεχη κλήση δέχθηκε ένας εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου στο Κερατσίνι. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία θέλησε να τον συγχαρεί για μια κίνηση που έκανε να υποδεχθεί τους μαθητές του μετά από δυο μήνες τηλεκπαίδευσης.

Ο Μάριος Μάζαρης αποφάσισε να στολίσει την τάξη που διδάσκει με φωτάκια και να κάνει έκπληξη στους μαθητές του, δημιουργώντας τους χαμόγελα.

Σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοιράστηκε την στολισμένη του τάξη, με αποτέλεσμα να γίνει viral, με τους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν με ενθουσιασμό.

 Η ανάρτηση του δασκάλου Μάριου Μάζαρη

Ο κ. Μάζαρης δεν περίμενε ότι η στολισμένη του τάξη θα γινόταν viral και θα επικοινωνούσε μαζί του η υπουργός Παιδείας.

Η κα. Κεραμέως συνομίλησε με τον δάσκαλο του Δημοτικού, ο οποίος σε ανάρτησή του εξέφρασε την έκπληξή του για το τηλεφώνημα. «Με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών», έγραψε.

«Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά ήταν η ίδια η υπουργός , με ρώτησε πώς είμαι, της είπα Έκπληκτος. Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική , τελικά πέταξα 1-2 φράσεις καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών. Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό», έγραψε ο κ. Μάζαρης.

Συγκινημένη η Κεραμέως με την πράξη του δασκάλου

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την συγκίνησή της για την πράξη του δασκάλου και του ευχήθηκε να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του.

«Με συγκίνηση διάβασα σήμερα για την πρωτοβουλία του δασκάλου Μάριου Μάζαρη, που υποδέχτηκε τους μαθητές του κατά την επαναλειτουργία του σχολείου μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, με τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια με τα οποία δεν πρόλαβαν να στολίσουν φέτος στην τάξη τους. Ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω, να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία του, να του ευχηθώ να συνεχίσει, με την έμπρακτη αγάπη του, να προσφέρει στους μαθητές του, όπως κάνουν τόσοι συνάδελφοί του, τη θαλπωρή ενός σχολείου που πραγματικά νοιάζεται. Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους δασκάλους μας, για τους καθηγητές μας, που δίνουν κάθε μέρα κάτι από την ψυχή τους στο σπουδαίο τους λειτούργημα», έγραψε η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: madata.gr