Η απάντηση της Καϊλή για το δημοσίευμα του Politico: «Ουδέποτε προέκυψε μίζα από αποζημιώσεις»

0
72

Αντιμέτωπη με νέες έρευνες βρίσκεται η Εύα Καϊλή, καθώς στο στόχαστρο έχουν μπει οι μισθοί των βοηθών της.

Διαψεύδει δημοσίευμα του Politico που αφορά αποζημιώσεις συνεργατών της η Εύα Καϊλή, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι από τις «ενδελεχείς έρευνες από τα θεσμικά όργανα ουδέποτε προέκυψε λήψη “μίζας” από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της».

Αναλυτικά η δήλωση Δημητρακόπουλου
«Στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, που προβλέπεται απο το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν χώρα συχνοί έλεγχοι οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν υπερωρίες που καταβλήθηκαν σε βοηθούς, αποζημιώσεις για επαγγελματικά ταξίδια, κονδύλια τα οποία προεγκρίνει ο κάθε Ευρωβουλευτής.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να επισημανθεί ότι, σε αντίθεση με όσα ανακριβώς δημοσιεύονται για την Εύα Καϊλή, από τις ενδελεχείς έρευνες απο τα αρμόδια θεσμικά όργανα ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΛΗΨΗ «μίζας» από αποζημιώσεις σε συνεργάτες της.

 Τα ανωτέρω συνιστούν συκοφαντική δυσφήμιση. Συνήθης πρακτική ειναι στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, οι τυχόν διαπιστούμενες τυπικές διαφορές με τις προεγκρίσεις να διευθετούνται με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις με ιταμά πολιτικά κίνητρα, βλέποντας ότι καταρρέουν οι κατηγορίες σε βάρος μου για την γνωστή υπόθεση , επιχειρούν να ποινικοποιήσουν διοικητικές πάγιες διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλίου». 

Πηγή: madata.gr