Η απόφαση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία είναι επιστημονική και όχι πολιτική

0
56

Σημαντική πρόκληση χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων με ασφάλεια για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και συνολικά την κοινωνία.

Όπως τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η προετοιμασία και τα μέτρα που λαμβάνονται στηρίζονται στην ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε όσα γίνονται σε άλλες χώρες, στην εμπειρία από το άνοιγμα των σχολείων την άνοιξη και στις οδηγίες των ειδικών.

Η βασική διαφορά από το άνοιγμα των σχολείων την άνοιξη είναι η χρήση μάσκας, επισήμανε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως η απόφαση για τη χρήση της είναι επιστημονική και όχι πολιτική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η μάσκα είναι απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά άνω των 2 ετών, όπως λένε ξεκάθαρα οι ειδικοί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων και η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Ο ιός είναι ανάμεσά μας, χρέος όλων να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών, επισήμανε ο κ. Πέτσας αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η ψηφοφορία στη Βουλή

Αναφορικά με τη σημερινή κύρωση στη Βουλή της συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ με την Αίγυπτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανεκδιήγητη την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ενώ ψηφίζει «παρών» κι έκανε λόγο για αναίτια καθυστέρηση.

Δύο βουλευτές της ΚΟ της ΝΔ οι κ.κ. Γιαννάκης και Διγαλάκης, θα απουσιάσουν από την ονομαστική ψηφοφορία. Ο κ. Γιαννάκης προληπτικά για λόγους υγείας και ο κ. Διγαλάκης επειδή βρίσκεται σε καραντίνα.

Οι δύο συμφωνίες που κυρώνονται σήμερα εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, αναγνωρίζουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στα νησιά μας και διεμβολίζουν τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην περιοχή. Η συμφωνία με την Αίγυπτο ήταν αναμφίβολα επείγουσα καθώς, όπως επεσήμανε, ο πρωθυπουργός εξελίσσεται στην περιοχή η παράνομη επιχείρηση της Τουρκίας να συναλλαγεί με δυνάμεις της Λιβύης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών. Και η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει την ακυρότητα του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης» ανέφερε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος.

Σημείωσε ακόμη «την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο, με το οποίο η Ελλάδα θα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια στις δυτικές ακτές της και τα νησιά του Ιονίου μέχρι και το ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου»

Και επισήμανε: «Πρόκειται για την άσκηση ενός αδιαμφισβήτητου κυριαρχικού δικαιώματός μας κατοχυρωμένου στο άρθρο 3 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της Θάλασσας. Ένα δικαίωμα που όπως τόνισε ο πρωθυπουργός η χώρας μας επιφυλάσσεται να ασκήσει μελλοντικά και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές όποτε κρίνει η ίδια».

Το τηλεφώνημα Τραμπ

Με αναφορά στο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε «στη συζήτηση που είχαν, ο πρωθυπουργός έθεσε στον Αμερικανό πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ».

Πρόσθεσε, επίσης, πως ο πρωθυπουργός τόνισε παράλληλα «ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες».

Πηγή: madata.gr