Η αποκάλυψη Μητσοτάκη: Θα κάνουμε Χριστούγεννα με 1 + 1 οικογένεια

0
50

Το γεγονός πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά είναι γνωστό και το έχουν επαναλάβει σε όλους τους τόνους τόσο τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και οι επιστήμονες λοιμωξιολόγοι. Ωστόσο, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη έβγαλε σημαντική είδηση κυριολεκτικά στις… καθυστερήσεις.

Ειδικότερα, στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον Status FM 107,7, ανέφερε τα εξής: «Καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση, την στεναχώρια, τον θυμό και ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και φόβος και είναι λογικό αν λάβει κανείς υπόψιν τι έχει γίνει. Ζητώ λίγη υπομονή ακόμη και μια παραπάνω προσπάθεια για τα Χριστούγεννα (…) Το πιο σημαντικό για τα Χριστούγεννα είναι να αποφύγουμε τις συνάξεις σε σπίτια».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με μία συν μία οικογένεια, λέγοντας «Θα είμαστε πολύ αυστηροί, αυτό μπορώ να σας το πω, θα επιτρέψουμε μία οικογένεια συν μία ακόμη. Διαλέξτε μία οικογένεια αυτές τις μέρες για να κάνετε παρέα και αποφύγετε τις συνάξεις στα σπίτια. Είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος διασποράς του ιού. Σε αντίθεση με τον Μάρτιο και Απρίλιο, βλέπουμε την κορυφή του βουνού που είναι το εμβόλιο».

Μάλιστα, ο κ. πρωθυπουργός ευχήθηκε «να κερδίσει ο καλύτερος» στο ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό σήμερα το απόγευμα.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον Status FM και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

«Παρά την πρωτοφανή πίεση που δέχτηκε το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία άντεξαν, αντέχουν και θα αντέχουν» δήλωσε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας πως «μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της δημόσιας υγείας» και τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε εφ’ εξής για να μην διακινδυνεύσουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας».

Αναφερόμενος στην ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η στείρα αντιπολίτευση, η οποία σαν να επιζητά την καταστροφή για να διεκδικήσει πολιτικό οξυγόνο προσωπικά με ξεπερνά, αλλά αυτό το κρίνουν οι πολίτες», και αναφερόμενος στις ΜΕΘ τόνισε ότι «αυτήν την ώρα έχουμε πάνω απο 1230 κλίνες ΜΕΘ όταν παραλάβαμε 567». «Με γρήγορα βήματα η Ελλάδα αποκτά αποτελεσματικότερο κράτος, αυτό θέλει ο πολίτης, να αισθάνεται σιγουριά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας: «θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία. Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο. Προτρέπω να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί».

«Δεν επιτρέπεται, τώρα που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινάμε να χαλαρώνουμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με ενα τρίτο κύμα. Αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

typosthes

Πηγή: madata.gr