Η AstraZeneca ετοιμάζει εμβόλιο για τις μεταλλάξεις – Θα κυκλοφορήσει μέχρι το φθινόπωρο

0
37

Μέχρι το φθινόπωρο του 2021 θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία ένα νέο εμβόλιο της AstraZeneca που θα είναι αποτελεσματικό κατά της μεταλλάξεων του κορονοϊού, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, o καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Άντριου Πόλαρντ, δήλωσε ότι σχεδίαζαν ήδη να τροποποιήσουν το εμβόλιο. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία γρήγορη διαδικασία καθώς και ότι θα χρειαστούν μικρές κλινικές δοκιμές του νέου εμβολίου πριν παρουσιαστεί

Οι κλινικές δοκιμές δείχνουν πως το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 μειώνει κατά 67% τη μετάδοση του ιού από την πρώτη δόση, επιβεβαιώνοντας την εμβολιαστική στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης.

Σ’ αυτή τη μελέτη της Οξφόρδης, η οποία θα πρέπει να εξεταστεί από ομοτίμους πριν δημοσιευτεί, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ, αναφέρεται πως, όχι μόνον οι άνθρωποι που εμβολιάζονται είναι προστατευμένοι από τη νόσο, αλλά είναι λιγότερο πιθανό και να μεταδώσουν τον κορονοϊό σε άλλους.

Ο επικεφαλής του προγράμματος, ο Άντριου Πόλαρντ, εξήγησε σήμερα στο BBC πως αυτό το εμβόλιο μπορεί να έχει «τεράστιο αντίκτυπο» όσον αφορά τη μετάδοση, διευκρινίζοντας πάντως πως αυτά τα τεστ είχαν πραγματοποιηθεί πριν από την εμφάνιση των παραλλαγμένων στελεχών και ότι «αυτός ο ιός προσπαθεί με κάθε θυσία να βρει τρόπους για να συνεχίσει να μεταδίδεται».

Πηγή: madata.gr