Η Αυγή κινείται νομικά κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

0
56

Το πρωτοσέλιδο της Αυγής της Κυριακής δημιούργησε αίσθηση και καταγγέλθηκε από πολλούς χρήστες στα Social Media μέσα σε αυτούς τους χρήστες ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία συνδύαζε το ναζιστικής έμπνευσης σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το σήμα της εφημερίδας. Φαίνεται μάλιστα πως συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φράση «ίδιο μαγαζί», την οποία κατόπιν πιθανότατα αφαίρεσε.

Η «Αυγή» θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς όπως λέει η εφημερίδα «με την ανάρτησή του προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές «μέτωπο» με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της».

«Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν την δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας», προσθέτει η εφημερίδα. 

Η ανάρτηση του πρώην δημοσιογράφου

Πηγή: madata.gr