Η ΕΕ καλεί τους πολίτες να μειώσουν την θέρμανση στα σπίτια τους

0
59

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε όλους τους Ευρωπαίους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας σε ατομικό επίπεδο για να μειώσουν τη συνολική εξάρτηση από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που ενώνει την οικονομία μας με τη ρωσική οικονομία. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε μακροπολιτικό επίπεδο, όπως έκανε χθες η Επιτροπή, με μια νέα οδηγία που στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή μας για το ρωσικό φυσικό αέριο κατά τα δύο τρίτα μέχρι το τέλος του έτους. Ένας δύσκολος στόχος, αλλά εφικτός αν το τηρήσουμε πραγματικά. Και αυτό απαιτεί μακροοικονομικά μέτρα, τεχνικά μέτρα και επίσης οι ευρωπαίοι πολίτες να μειώσουν τη θέρμανση στα σπίτια τους, όλοι να καταβάλουν ατομική προσπάθεια για να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, όπως μειώνουμε την κατανάλωση νερού όταν υπάρχει ξηρασία και όπως βάζουμε μάσκα για την καταπολέμηση του ιού, είπε, μιλώντας στους βουλευτές στην ολομέλεια. σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε απαιτούν ισχυρή στάση από την πλευρά μας», σημείωσε ο κ. Μπορέλ και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ένα τίμημα, να πληρώσουμε ένα τίμημα διότι οι συνέπειες του πολέμου θα είναι μακράς διάρκειας και οι συνέπειες αυτού το πολέμου θα διαμορφώσουν ευρωπαϊκές πολιτικές για τα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται».

Επίσης επισήμανε ότι «θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του εφοδιασμού αερίου, των προσφύγων, την αλλαγή της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας». Επιπροσθέτως ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «χρήση της αλληλεξάρτησης ως όπλου είναι πραγματικότητα» και υπογράμμισε ότι «βεβαίως έχουμε εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διακόψουμε αυτή την εξάρτηση».

 Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι πρέπει συστηματικά, σε μόνιμη βάση, να μειώσουν την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο. «Κόψτε το φυσικό αέριο στα σπίτια σας, μειώστε την εξάρτηση από όποιον επιτίθεται στην Ουκρανία και ας εμπλακούμε περισσότερο σε μια συλλογική άμυνα που είναι μια υποχρέωση της συνθήκης στην οποία έχουμε δώσει πολύ λίγη προσοχή μέχρι στιγμής», κατέληξε.

topontiki

Πηγή: madata.gr