Η εξαφάνιση του υπαρχηγού Παππά αφήνει έκθετη την εισαγγελέα της δίκης και το σκεπτικό περί αναστολής

0
70

Θύελλα αντιδράσεων είχε προκαλέσει η πρόταση αναστολής των ποινών όλων των κατηγορουμένων πλην του Γιώργου Ρουπακιά, όταν διαυπώθηκε από την εισαγγελέα της δίκης της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου. Το σκεπτικό που είχε παρουσιάσει ήταν… αφοπλιστικό αν και πέρα πάσης πραγματικότητας.

Η εισαγγελέας της δίκης της Χρυσής Αυγής είχε ισχυριστεί ότι ο τόπος διαμονής των καταδικασθέντων ειναι γνωστός, ότι τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, και ότι οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέες πράξεις αφού η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία έκλεισαν, έκλεισε και η εφημερίδα . Ανάλογα επιχειρήματα αναπαρήγαγαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών προκειμένου να αιτιολογήσουν την πρόταση να τους δοθεί αναστολή έκτισης της ποινής τους.

Βέβαια η… εξαφάνιση του Χρήστου Παππά κάτω από τη… μύτη της Αστυνομίας που όλως περιέργως τον έχασε από τα μάτια της, αποτελεί γεγονός που αφήνει εντελώς έκθετη την εισαγγελέα και “αδειάζει” όλο της το σκεπτικό που με επιμονή παρέθεσε και προασπίστηκε κατά τη διαδικασία, παρά την ευθεία αμφισβήτησή της από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ουσιαστικά είχε «αδειάσει» την εισαγγελέα λέγοντας «Η εισαγγελέας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν άλλες πράξεις οι κατηγορούμενοι. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και μια σειρά άλλων κατηγορουμένων. Όμως, παρέλειψε να αναφερθεί σε κατηγορούμενους που έχουν καταδικαστεί και σε ποινές κάθειρξης, όπως ο Λιακόπουλος, ο Στεργιόπουλος, ο Παπαβασιλείου και άλλοι». Μάλιστα η κα Λεπενιωτη ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της.

Ο προφητικός λόγος Μιχαλολιάκου

Ο ίδιος ο “φύρερ” της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος προ ετών, σε ανύποπτο χρόνο, είχε πάντως φροντίσει να διαψεύσει υπερασπιστές του όπως η Αδ. Οικονόμου, καλώντας τους οπαδούς του σε ανοιχτή φυγοδικία.

Μιλώντας έξω από τα γραφεία της οργάνωσης της Νίκαιας στις 9.6.2012, μετά το γρονθοκόπημα του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη, είχε ρητά δηλώσει ότι είναι υπέρ της φυγοδικίας, δικαιολογώντας το ότι ο τότε υπαρχηγός του κρύφτηκε μετά το επεισόδιο που προκάλεσε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Οπως προκύπτει από το βίντεο που ήδη ανέβηκε στην efsyn.gr και το οποίο έχει επισκοπηθεί από το δικαστήριο κατά τη φάση των «αναγνωστέων», ο Μιχαλολιάκος λέει κατά λέξη: «Θα θέλανε λέει να παραδοθεί ο Ηλίας. Λένε ότι δεν είναι άντρας. Ε, όχι. Αν χρειαστεί, γινόμαστε και φυγόδικοι. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα. Αν χρειαστεί, θα μας ψάχνουν. Και είμαστε χιλιάδες. Είμαστε πάρα πολλοί».

Πηγή: madata.gr