Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της Ελένης, έβαλε ψηλά τον πήχη

0
104

Για το δράμα που βιώνει η οικογένειά του και την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη δολοφονία της Ελένης, μίλησε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης.

Ο κ. Τοπαλούδης μίλησε στο Μega (εκπομπή MEGA Mag) για τις πιο κρίσιμες και συγκλονιστικές στιγμής που έζησε από τη στιγμή που του ανακοινώθηκε ο θάνατος της κόρης του με κορυφαία τη στιγμή που έμαθε τι ακριβώς συνέβη στο παιδί του. Αναφέρθηκε ξανά στην εισαγγελέα Αριστοτέλεια Δόγκα. Να γίνουν τα ισόβια επιτέλους ισόβια για τέτοια εγκλήματα. Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της Ελένης, έβαλε ψηλά τον πήχη, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ερχόμενος στη δικαστική διαδικασία, δεν περίμενε καμία αλλαγή στη συμπεριφορά των δραστών και δε διαψεύστηκε. Αναφέρθηκε στην εμπειρία της δίκης και τις συμπεριφορές και αντιδράσεις των παρευρισκόμενων, αλλά κυρίως στη στάση και τα λόγια της εισαγγελέως που σχολιάστηκαν από πολλούς.

«Η εισαγγελέας στάθηκε στο ύψος της και έθεσε τον πήχη της ελληνικής δικαιοσύνης πολύ ψηλά», δήλωσε ο κ. Τοπαλούδης και πρόσθεσε πως η εισαγγελέας ήταν «η φωνή της Ελένης». Ήταν η καταλληλότερη και πλέον αρμόδια για να αναλάβει την υπόθεση και να βγάλει τη σχετική απόφαση.

Για την ίδια την ποινή υποστήριξε πως ήταν ομόφωνη και ήταν η μεγαλύτερη που θα μπορούσε να επιβληθεί. Τώρα αυτό που ζητάνε ως οικογένεια είναι «να γίνουν τα ισόβια επιτέλους ισόβια για τέτοιους εγκληματίες και βιαστές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Τοπαλούδης είχε πει… «έκλαιγα όσο αγόρευε η εισαγγελέας, είδα την Ελένη να κάθεται δίπλα της». Μετά την συγκλονιστική αγόρευσής της. Είχε ξεσπάσει και λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου, όπως είχε κάνει και η σύζυγός του.

Θυμηθείτε το «κατηγορώ» των γονιών της άτυχης φοιτήτριας μετά την καταδικαστική απόφαση. Όπως έγινε γνωστό, το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα δοθεί σε δρόμο του Διδυμοτείχου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας στη δίκη, Αριστοτέλεια Δόγκα, παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία υπεραμύνθηκε της αγόρευσής της, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν δεν υπήρχε η παρέμβασή της, η δίκη θα είχε «τιναχθεί στον αέρα». Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» αναφέρεται στις επικρίσεις που δέχθηκε ενώ κάνει λόγο για πιέσεις που της ασκήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης. Αναφέρθηκε στον Άκη Σκέρτσο, μίλησε για τα δάκρυά της και τις πιέσεις…  Η ίδια είχε πει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους. «Όταν μου πέταξαν το μαχαίρι δεν βρήκε πουθενά να καρφωθεί», είχε γράψει πρόσφατα.

altsantiri

Πηγή: madata.gr