Η κατάθεση της οδηγού Ταξί, τα μηνύματα της 35χρονης και το κίνητρο για την επίθεση με βιτριόλι

0
87

Νέες πτυχές της υπόθεσης με το βιτριόλι περιγράφει η οδηγός ταξί που μετέφερε την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα, χρησιμοποίησε δύο φορές το ίδιο ταξί, τόσο την παραμονή της επίθεσης όσο και την επομένη, που έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό της, το πρωινό της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγός ταξί περιέγραψε στην κατάθεσή της, πως την παραμονή της επίθεσης, καθοδόν έλαβε κλήση στο κινητό της από την εταιρία ραδιοταξί και της έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβει μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα.

Όπως της είπαν, θα χρειαζόταν να περιμένει την κοπέλα, είχε τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειαζόταν ένα ταξί να την περιμένει από κάτω.

“Περίπου στις 9.30 το πρωί, εμφανίστηκε στο ταξί μου, από την πλευρά που βρίσκεται το παράθυρο του οδηγού, μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη”, κατέθεσε η οδηγός του ταξί.

Στη συνέχεια, περιγράφει τα όσα συνέβησαν την επόμενη ημέρα, το πρωινό της 20ης Μαΐου που η δράστιδα εξαπέλυσε την επίθεση κατά της Ιωάννας.

“Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου, έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30, γύρω στις 9.25, η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε ‘περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ’ και να τη χρεώσω κανονικά”. Όπως περιγράφει στη συνέχεια, η γυναίκα έφυγε προς την απέναντι κατεύθυνση, προς την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. “Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από 10-15 λεπτά το πολύ, τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα, πίσω από εμένα. Τη ρώτησα πού πηγαίνουμε. Άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ, όπως και χθες”, κατέθεσε η οδηγός ταξί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στην κατάθεσή της η οδηγός ταξί περιγράφει με λεπτομέρειες όλες τις κινήσεις και την επικοινωνία που είχε από την παραμονή της επίθεσης

Κατάθεση της οδηγού Ταξί

Παραμονή επίθεσης

«Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω . Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη.»

Ημέρα επίθεσης

«Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα απο 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες.»

Καταθεση Ιωάννας που περιγράφει την επίθεση

«Ειδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο.»

Το κίνητρο της επίθεση

Οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία . Συγκεκριμένα , η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής μέσεντζερ με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη. Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα , παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνίας μέσω της εφαρμογής μέσενζερ με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Μεταξύ των κατασχεθέντων στο σπίτι της κατηγορούμενης βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο ξεκινάει με τις λέξεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης.

Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας.  

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα

Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.

Πηγή: madata.gr